Bono: «Ώρα για δράση και όχι λόγια»

bono Frederic Legrand
ΤΡΙΤΗ, 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

Ο τραγουδιστής των Ιρλανδών ροκάδων προσπαθεί να στηρίξει το σύστημα υγείας της χώρας του αξιοποιώντας τις προσωπικές γνωριμίες του.

Ο Bono έχει αναλάβει μια σειρά πρωτοβουλιών για να ενισχύσει τις υπηρεσίες υγείας της Ιρλανδίας με το απαραίτητο προστατευτικό εξοπλισμό για να αντιμετωπιστεί η πανδημία του κορωνοϊού, ενώ οι U2 ανακοίνωσαν ως θα κάνουν δωρεά 10 εκατομμυριων ευρώ στους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας της χώρας.

Παράλληλα όμως ο τραγουδιστής προσπαθεί να αξιοποιήσει τις προσωπικές γνωριμίες και επαφές, καθώς έχει επικοινωνήσει με τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας Moon Jae-in και τον πρόεδρο της Apple Tim Cook για να συνδράμουν στις προσπάθειες του.

Shutterstock / Debby Wong

Το γραφείο του Moon σχολίασε πως έλαβε ένα γράμμα από τον Bono και πως ο εκπρόσωπος του προέδρου, Kang Min-suk, θα απαντήσει εγγράφως. Ο Bono είχε συναντήσει τον πρόεδρο της χώρας τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν οι U2 έδωσαν μια συναυλία στην χώρα.

«Δεν νομίζω είναι η στιγμή για τους U2 να παίζουν το “ Kumbaya” ή κάτι τέτοιο. Δεν μου φαίνεται σωστό, νιώθω πως είναι η ώρα για δράση παρά για λόγια» δήλωσε ο Bono στην Irish Times.

Invision/AP / Amy Harris

Στην Νότια Κορέα κατασκευάζονται ειδικές προστατευτικές μάσκες PPE και άλλα ιατρικά είδη που βρίσκονται σε έλλειψη λόγω της πανδημίας. Ο frontman των U2 έχει επικοινωνήσει επίσης με τον Doug McMillon των καταστημάτων Walmart, τον Marc Benioff της Salesforce και τον επικεφαλής της Alibaba, Jack Ma.