Η Dua Lipa εξηγεί γιατί τα social media «ανθυγιεινά»

dua-lipa Christian Bertrand
ΤΡΙΤΗ, 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

Η Βρετανίδα τραγουδίστρια τόνισε την ανάγκη για μεγαλύτερη ευαισθησία σε θέματα cyber bullying.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτελούν απαραίτητο εργαλείο για κάθε καλλιτέχνη που επιθυμεί να διατηρεί επαφή με τους θαυμαστές του, ειδικότερα στην εποχή του κορωνοϊού και της κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Δεν είναι όμως όλα ρόδινα με τα διαδικτυακά μέσα, καθώς το trolling και το bullying αποτελούν σοβαρό πρόβλημα. Η Dua Lipa έκλεισε τον προσωπικό λογαριασμό που είχε στο Twitter για λόγους ψυχικής υγείας και σε μια νέα συνέντευξη που παραχώρησε στο NME μίλησε για την απόφαση της.

Shutterstock / Oleksandr Prykhodko

«Ξέρω πως εάν υπάρχει προσβλητικό υλικό ή μπλα μπλα μπλα, θα το κατεβάσουν. Αλλά δεν νομίζω ότι εξετάζουν συγκεκριμένα πράγματα ή τύπους cyber bullying όσο σοβαρά θα έπρεπε. Αυτά τα πράγματα πρέπει να παρακολουθούνται πιο στενά» δήλωσε χαρακτηριστικά η Βρετανίδα τραγουδίστρια.

Αν και η Dua Lipa δεν έχει πλέον Twitter, διατηρεί έναν λογαριασμό στο Instagram επειδή «γράφω εκεί σαν να είμαι σε ένα blog και απλά μπορώ να αποστασιοποιηθώ από αυτό, ενώ στο Twitter, αφού γράψω κάτι, προσπαθώ και κοιτάω όλα τα σχόλια».

Shutterstock

Συνεχίζοντας η 24χρονη τραγουδίστρια εκτίμησε πως αυτή η συμπεριφορά ήταν «αρκετά ανθυγιεινή» επειδή «στεναχωριόταν πάρα πολύ» από τις απαντήσεις και τα σχόλια που λάμβανε στις αναρτήσεις της.