Paul McCartney: «Τα πράγματα πρέπει να αλλάξουν κάποια στιγμή»

paul-mccartney Matt Baron
ΤΕΤΑΡΤΗ, 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

Ο Βρετανός μουσικός ζητά την απαγόρευση των ανοιχτών αγορών άγριων ζώων στην Κίνα όπου φέρεται να προήλθε ο νέος κορωνοϊός.

Tην απαγόρευση των ανοιχτών αγορών για άγρια ζώα στην Κίνα ζήτησε o Paul McCartney, θεωρώντας ότι εκεί ξεκίνησε ο νέος κορωνοϊός. Το πρώην «Σκαθάρι» έδωσε μια συνέντευξη στον Howard Stern όπου συνέκρινε την απαγόρευση των εν λόγω αγορών με την κατάργηση της δουλείας.

«Ελπίζω πως αυτό θα σημαίνει ότι η κινέζικη κυβέρνηση θα πει “οκ παιδιά, πρέπει να είμαστε εξαιρετικά καθαροί εδώ”. Ας το παραδεχτούμε, είναι λίγο μεσαιωνικό να τρώμε νυχτερίδες» δήλωσε χαρακτηριστικά ο McCartney, ο οποίος είναι χορτοφάγος για πολλά χρόνια.

Shutterstock / Debby Wong

Σύμφωνα με τον Βρετανό μουσικό, οι ανθυγιεινές συνθήκες που επικρατούν στις συγκεκριμένες αγορές ενδεχομένως να ευθύνεται για περισσότερες ασθένειες. «Φαίνεται πως το SARS, η γρίπη των πτηνών και ένα σωρό άλλα πράγματα μας έχουν πλήξει. Και γιατί; Για αυτές τις αρκετά μεσαιωνικές πρακτικές. Πρέπει να σοβαρευτούν. Μπορεί να φέρει [αλλαγή]. Εάν δεν γίνει, δεν ξέρω τι θα συμβεί» τόνισε συγκρίνοντας τις αγορές με «ατομικές βόμβες»

Συνεχίζοντας, ο McCartney σχολίασε πως μερίδα του κόσμου θα ισχυριστεί πως «ανέκαθεν» υπήρχαν οι συγκεκριμένες αγορές στην Κίνα «όμως το ίδιο γινόταν με την δουλεία, τα πράγματα πρέπει να αλλάξουν κάποια στιγμή».

Shutterstock

Στα πλαίσια της συνέντευξης, ο πρώην μπασίστας των Beatles αναφέρθηκε στους γονείς του που βίωσαν τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και ξεχώρισε την στωικότητα τους.

«Χρειάζονται εκείνο το πνεύμα και αυτό χρειαζόμαστε τώρα. Αυτό βλέπουμε τώρα, πολύ κόσμο να έρχεται μαζί. Ο κόσμος αντιλαμβάνεται πως υπάρχει τόσο καλό στην ανθρωπότητα και δόξα τω Θεώ, φαίνεται πως αρχίζει να εκδηλώνεται» κατέληξε ο McCartney.