Ο Iggy Pop γιορτάζει τα 73α γενέθλια του με μια διασκευή από τα παλιά

iggy-pop
ΤΡΙΤΗ, 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

Ο «Νονός της Punk» μοιράστηκε την συνεργασία του με τον Bootsy Collins του «Family Affair» από τους Sly & The Family Stone.

Την Τρίτη 21 Απριλίου ο Iggy Pop έκλεισε τα 73 και αποφάσισε να κάνει ένα σπάνιο δώρο στους θαυμαστές του: μια διασκευή του «Family Affair» των Sly & The Family Stone που είχε ηχογραφήσει με τον Bootsy Collins το 1985. Το τραγούδι είναι διαθέσιμο δωρεάν μέσω της σελίδας του στο Bandcamp για περιορισμένο αριθμό downloads.

«Πάντα μου άρεσε αυτό το τραγούδι, βγήκε όταν ήμουν σε δύσκολη θέση το 1971. Έχει μεγάλες αλήθειες, ειδικά στον δεύτερο στίχο που εγείρει πολλά ερωτήματα που επανέρχονται τώρα» δήλωσε ο Pop στην εκπομπή της Lauren Laverne στο BBC 6 Music.

«Μου άρεσε η μουσική και μου άρεσε αυτό που έκανε με αυτή ο Bootsy. O Bootsy είναι ένας υπέροχος αστέρας και υπάρχει τόση ζωντάνια στο παίξιμο του, τόση προσωπικότητα και αλήθεια στο ποιος είναι. Ήταν συναρπαστικό που συνεργάστηκα μαζί του και με τον Bill Laswell» σχολίασε ο 73χρονος μουσικός.

Στην συνέχεια ο Iggy Pop εξήγησε πως η διασκευή έμεινε στο αρχείο για ένα μεγάλο διάστημα «επειδή δεν κόλλαγε με τον θόρυβο και την συνεχόμενη αλλαγή και αναταραχή στην απαίσια pop σκηνή» αλλά και της γενικότερης κατεύθυνσης που είχε πάρει ο ίδιος.

«Τότε μια μέρα πρόσφατα τα πράγματα είχαν ηρεμήσει στην καθημερινότητα για όλους κι εμένα και το άκουσα κατά λάθος. Με έκανε να νιώσω όσο καλά και ήταν τόσο καλή συντροφιά και ήλπιζα να το βγάλω εκεί έξω για να συντροφεύσει και κάποιον άλλο» κατέληξε ο Iggy Pop.