Τα Grammy δεν ξεχνούν τον Prince

prince
ΤΕΤΑΡΤΗ, 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

Foo Fighters, Earth Wind & Fire, St. Vincent, The Revolution και πολλοί άλλοι εμφανίστηκαν στο αφιέρωμα για τον θρυλικό «Πρίγκιπα της Funk».

Φέτος συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από τον ξαφνικό θάνατο του Prince και τα βραβεία Grammy τίμησαν την μνήμη και σημαντική επιρροή του στον χώρο της μουσικής με ένα ειδικό αφιέρωμα στην τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο.

Η συναυλία «Let’s Go Crazy: The Grammy Salute To Prince» προβλήθηκε για πρώτη φορά το βράδυ της Τρίτης μέσω του CBS. Στην σκηνή των Grammys εμφανίστηκαν πολλά μεγάλα συγκροτήματα και καλλιτέχνες από όλο το φάσμα της μουσικής.

Η παράσταση ξεκίνησε με τους H.E.R. και Gary Clark Jr να ερμηνεύουν το «Let’s Go Crazy» με την Sheila E. στα ντραμς, ενώ στην ακολούθησε ο Miguel που διασκεύασε το «I Would Die 4 U» και ο John Legend το «Nothing Compares 2 U».

Το αφιέρωμα συνέχισε με τους Foo Fighters με μια διασκευή του «Darling Nikki» και τον frontman τους Dave Grohl να αφηγείται μια ιστορία με τον Prince. Ο Chris Martin των Coldplay έπαιξε το «Manic Monday» με την βοήθεια της Susanna Hoffs των The Bangles και η St. Vincent ερμήνευσε το «Controversy».

Στο αφιέρωμα για τον Prince συμμετείχαν οι Beck, Gary Clark Jr., Common, Earth, Wind & Fire, Foo Fighters, H.E.R., Juanes, John Legend, Chris Martin, Miguel, Morris Day and the Time, Princess, Sheila E., St Vincent, Mavis Staples, the Revolution, Usher, Fred Armisen, Naomi Campbell, Misty Copeland, FKA twigs και Jimmy Jam.

Δείτε το video playlist του αφιερώματος στον Prince