Οι Rolling Stones «σπάνε» την καραντίνα με ένα νέο τραγούδι

rolling-stones Nigel Roddis
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

Σύμφωνα με τον Mick Jagger το «Living in a Ghost Town» θα βρει ανταπόκριση στον καιρό της πανδημίας του κορωνοϊού.

Μετά από 12 περίπου χρόνια, οι Rolling Stones κυκλοφόρησαν ένα νέο τραγούδι στο πνεύμα των καιρών, το «Living in a Ghost Town». Τελευταίος δίσκος με πρωτότυπο υλικό ήταν το «A Bigger Bang» το 2005, ενώ η συλλογή «Grrr!» του 2012 περιλαμβάνει δύο ανέκδοτα τραγούδια – τα «Doom and Gloom» και «One More Shot».

Ακούστε το «Living in a Ghost Town» των Rolling Stones

Σε δηλώσεις του ο Mick Jagger σχολίασε πως το συγκρότημα είχε ξεκινήσει να ηχογραφεί το νέο υλικό πριν την πανδημία «και υπήρχε ένα τραγούδι που νομίζουμε ότι θα βρει ανταπόκριση στους καιρούς που ζούμε τώρα».

Invision/AP / Greg Allen

Ο κιθαρίστας του συγκροτήματος Keith Richards στην συνέχεια εξήγησε πως το «Living in a Ghost Town» είχε ηχογραφηθεί πριν από ένα χρόνο στο Λος Άντζελες, αλλά όταν ξεκίνησε η πανδημία αποφάσισαν πως έπρεπε να το κυκλοφορήσουν άμεσα.

Στο νέο τραγούδι ο Jagger τονίζει πως η ζωή ήταν «τόσο όμορφη» πριν την καραντίνα και ότι πλέον έχει παγιδευτεί «σε έναν κόσμο δίχως τέλος», ενώ στην συνέχεια περιγράφει μια χαοτική κατάσταση και την κοινωνική κατάρρευση.

Reuters / Gary Hershorn

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Zane Lowe, ο frontman των Rolling Stones εξήγησε πως αρχικά έγραψε στο τραγούδι μέσα σε δέκα λεπτά, όπως έκανε ορισμένες μικρές αλλαγές λόγω της παγκόσμιας κρίσης που ξέσπασε λόγω του νέου κορωνοϊού.

Την περασμένη Κυριακή οι Rolling Stones συμμετείχαν στην φιλανθρωπική συναυλία «One World: Together At Home» που διοργάνωσαν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και η Lady Gaga. Οι θρυλικοί ροκάδες έπαιξαν ζωντανά το «You Can’t Always Get What You Want», ενώ εμφανίστηκαν επίσης οι Billie Eilish, Paul McCartney, Tom Jones, Beyoncé, Alicia Keys και πολλοί άλλοι.