Δισταγμός για την επιστροφή στις συναυλίες

sunaulia-festibal-koino-skini-kosmos-live-concert-audience Goran Djukanovic
ΤΕΤΑΡΤΗ, 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

Νέα έρευνα δείχνει ότι το 60% των Αμερικάνων θα αποφύγει τις συναυλίες μέχρι να δημιουργηθεί εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Η βιομηχανία του θεάματος έχει αναγκαστεί να τραβήξει χειρόφρενο φέτος ακυρώνοντας ή αναβάλλοντας περιοδείες και φεστιβάλ λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Η κατάσταση ενδέχεται να συνεχιστεί και το 2021, όμως ακόμα και εάν ανοίξουν φέτος ξανά οι συναυλιακοί χώροι, πολλοί μουσικόφιλοι διστάζουν να επιστρέψουν.

Shutterstock

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα των Reuter και Ipsos που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ μεταξύ 15 και 21 Απριλίου, το 60% των 4.429 ερωτηθέντων δήλωσε πως δεν θα πάει σε συναυλίες μέχρι να βρεθεί ένα εμβόλιο κατά του νέου κορωνοϊού. Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν πως η «επιστροφή στην κανονικότητα» θα καθυστερήσει, καθώς υπάρχει μεγάλη ανησυχία.

Πιο συγκεκριμένα το 40% των ερωτηθέντων που συχνά πηγαίνει σε δημόσιες εκδηλώσεις και χώρους (όπως αθλητικές διοργανώσεις, συναυλίες, κινηματογράφους και θεματικά πάρκα) τόνισε πως θα περιμένει μέχρι την δημιουργία ενός εμβολίου «ακόμα και εάν πάρει πάνω από ένα χρόνο», ενώ ένα 20% δήλωσε πως δεν ξέρει εάν θα ξαναπάει σε μια συναυλία.

Shutterstock

Οι ζημιές στον χώρο του κινηματογράφου έχουν εκτιμηθεί πως θα ξεπεράσουν τα 20 δισεκατομμύρια, ενώ ήδη πολλά φεστιβάλ έχουν ακυρωθεί ή αναβληθεί. Η νέα έρευνα δείχνει πως μόλις το 27% των ερωτηθέντων σκοπεύει να επισκεφτεί έναν κινηματογράφο όταν επιτραπεί ξανά η λειτουργία τους, ενώ το 32% θα περιμένει μέχρι να βγει ένα εμβόλιο. Γενικότερα πάντως το 55% θεωρεί πως οι κινηματογράφοι θα πρέπει να παραμείνουν κλειστοί.

Αντίστοιχος δισταγμός υπάρχει όμως και για τα θεματικά πάρκα και τις αθλητικές διοργανώσεις. Το 59% των ερωτηθέντων θεωρεί πως πάρκα όπως η Disneyland θα πρέπει να παραμείνουν κλειστά, ενώ μόλις το 20% πιστεύει ότι πρέπει να ανοίξουν στο κοινό. Αναφορικά με τις αθλητικές διοργανώσεις, το 59% πιστεύει ότι τα παιχνίδια θα μπορούσαν να ξεκινήσουν και πάλι κεκλεισμένων των θυρών, ενώ το 33% διαφωνεί.