Ένα δώρο υγείας από την Beyoncé για την ημέρα της μητέρας

beyonce-tina-knowles-lawson Melissa Phillip
ΤΡΙΤΗ, 05 ΜΑΙΟΥ 2020

Η Αμερικανίδα pop star και η μητέρα της θα μοιράσουν 1.000 τεστ διάγνωσης και στηρίζουν τις κοινότητες που έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό.

H Beyoncé και η μητέρα της, Tina Knowles Lawson, ανέλαβαν μια νέα πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού. Πιο συγκεκριμένα μέσω της φιλανθρωπικής οργάνωσης BeyGOOD της Αμερικανίδας τραγουδίστριας και στα πλαίσια εορτασμού της ημέρας της μητέρας, θα πραγματοποιηθούν τεστ για τον COVID19 και θα διανεμηθεί προστατευτικός εξοπλισμός.

Μέσω της πρωτοβουλίας #IDidMyPart, η Beyoncé και η μητέρα της θα ενθαρρύνουν Αφροαμερικανίδες στο Χιούστον να κάνουν το τεστ και θα μοιράσουν 1.000 διαγνωστικά τεστ, χειρουργικά γάντια, μάσκες και βιταμίνες.

Τα τεστ θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 8 και το Σάββατο 9 Μαΐου. Όσοι ενδιαφέρονται θα μπορούν να κάνουν το τεστ στο αυτοκίνητο τους, για να αποφευχθεί η περαιτέρω διασπορά του κορωνοϊού, ενώ θα λάβουν κουπόνια για τρόφιμα και γεύματα από τοπικά καταστήματα και εστιατόρια.

«Ο ιός καταστρέφει την αφροαμερικάνικη κοινότητα, οπότε χρειαζόμαστε μια κίνηση για να δώσουμε προτεραιότητα στην υγεία μας. Είμαστε όλοι μαζί. Αλλά πρέπει να δούμε τι συμβαίνει στις αφροαμερικάνικες και ισπανόφωνες κοινότητες και πως καταστρέφονται από τον COVID19. Εάν δεν κάνετε το τεστ, τότε δεν ξέρετε εάν είστε φορέας του ιού. Όταν είστε ασυμπτωματικοί, μολύνετε το σπιτικό σας και όλους γύρω σας, τα πρόσωπα που αγαπάτε» τόνισε η Knowles Lawson σε ανακοίνωση της.

AP/Shutterstock / Jonathan Short

Η νέα πρωτοβουλία της Beyoncé έρχεται σε συνέχεια της δωρεάς έξι εκατομμυρίων δολαρίων τον Απρίλιο σε φιλανθρωπικές οργανώσεις για την στήριξη των πληγέντων από τον κορωνοϊό. Η Αμερικανίδα pop star συμμετείχε επίσης στο διαδικτυακό φεστιβάλ «One World: Together At Home» που συγκέντρωσε σχεδόν 128 εκατομμύρια δολάρια για την ενίσχυση γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού στην πρώτη γραμμή.