Ο Banksy αποθεώνει τους ηρωικούς εργαζόμενους στον χώρο της υγείας

banksy-game-changer Banksy
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 08 ΜΑΙΟΥ 2020

Το νέο έργο του αινιγματικού street artist εκτίθεται στο γενικό νοσοκομείο του Σαουθάμπτον και το φθινόπωρο θα βγει σε πλειστηριασμό.

Ένα νέο έργο του Banksy με τίτλο «Game Changer» είναι αφιερωμένο στους εργαζόμενους υγείας, τους οποίους παρουσιάζει ως υπερήρωες. Το έργο εκτίθεται στο γενικό νοσοκομείο του Σαουθάμπτον και απεικονίζει ένα αγόρι να παίζει με μια κούκλα νοσοκόμας που φορά κάπα και μάσκα. Δίπλα το παιδί υπάρχει ένας κάδος απορριμμάτων με πεταμένες φιγούρες του Batman και του Spider-Man.

«Σας ευχαριστώ για όλα όσα κάνετε. Ελπίζω πως αυτό θα φωτίσει λίγο τον χώρο, αν και είναι μονάχα ασπρόμαυρο» έγραψε ο Banksy σε ένα σημείωμα. Το έργο θα παραμείνει στο νοσοκομείο μέχρι το φθινόπωρο και στην συνέχεια θα βγει σε πλειστηριασμό για να ενισχυθεί το εθνικό σύστημα υγείας της χώρας.

Press Association / Andrew Matthews

«Το γεγονός ότι ο Banksy επέλεξε εμάς για αναγνωρίσει την εξαιρετική συνεισφορά όλων στο εθνικό σύστημα υγείας, σε αυτές τις πρωτόγνωρες εποχές, είναι τεράστια τιμή. Θα εκτιμηθεί πραγματικά από όλους στο νοσοκομείο, καθώς ο κόσμος θα κάνει ένα διάλειμμα στην πολυάσχολη ζωή του για να σταματήσει, να προβληματιστεί και να εκτιμήσει αυτό το έργο τέχνης. Αναμφίβολα θα είναι επίσης μια τεράστια τόνωση στο ηθικό όλων όσων εργάζονται και λαμβάνουν φροντίδα στο νοσοκομείο μας» δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος του ιδρύματος του πανεπιστημιακού νοσοκομείο του Σαουθάμπτον Paula Head.