Επετειακή επανέκδοση για τα 40 χρόνια του «Closer» των Joy Division

Joy-division
ΤΕΤΑΡΤΗ, 13 ΜΑΙΟΥ 2020

Η νέα πολυτελής remastered έκδοση του κλασικού post-punk δίσκου σε διαφανές βινύλιο περιλαμβάνει πολλά non-album singles.

Φέτος συμπληρώνονται 40 χρόνια από την κυκλοφορία του δεύτερου άλμπουμ των Joy Division, το «Closer» και για να το γιορτάσουν αποφάσισαν να το επανεκδώσουν. Την περασμένη χρονιά είχε κυκλοφορήσει μια αντίστοιχη επανέκδοση του ντεμπούτου του βρετανικού post-punk συγκροτήματος, το «Unknown Pleasures».

Η επανέκδοση του «Closer» σε διαφανές βινύλιο 180 γραμμαρίων που θα κυκλοφορήσει στις 17 Ιουλίου περιλαμβάνει remastered εκδοχές όλων τα τραγούδια του άλμπουμ, αλλά και τα singles «Transmission», «Atmosphere» και «Love Will Tear Us Apart».

Σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις, είναι η πρώτη φορά που τα συγκεκριμένα τραγούδια επανεκδίδονται και κυκλοφορούν μετά την κατάρρευση της Factory Records το 1992. Η προπώληση της επετειακής επανέκδοσης του «Closer» έχει ξεκινήσει μέσω του επίσημου online καταστήματος των New Order.

Το «Closer» κυκλοφόρησε αρχικά τον Ιούλιο του 1980, δύο μήνες μετά την αυτοκτονία του frontman των Joy Division, Ian Curtis. Το άλμπουμ θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα στον χώρο του post-punk και ξεχώρισε για την χρήση πλήκτρων και τους σκοτεινούς στίχους του Curtis.