Ο Hi Profile ένα όνειρο είχε σε όλη του τη ζωή: Να ταξιδέψει στον κόσμο μέσω της μουσικής

hi-profile
ΠΕΜΠΤΗ, 14 ΜΑΙΟΥ 2020

Ο διεθνούς φήμης Έλληνας Dj και παραγωγός συστήνεται στο clickatlife.

Ενεργός στην trance μουσική από το 2002, ιδρυτής του ProGREECEve Trance Music και του Official TranceFamily Greece, ο Hi Profile ουσιαστικά, έχει δημιουργήσει ένα δικό του κίνημα trance μουσικής το οποίο έχει βοηθήσει πολλούς νέους παραγωγούς στο ξεκίνημά τους. Πρόσφατα βραβεύτηκε από την UNESCO Hellas για τη συμβολή του στην μουσική κληρονομιά του τόπου.

Με περισσότερες από 19 εκατομμύρια προβολές στο Youtube, στο Soundcloud και στο Spotify, με τρία singles του να βρίσκονται στη πρώτη θέση στο Beatport Charts αλλά και εννέα singles στο Beatport Top 10, ο διεθνούς φήμης Έλληνας Dj και παραγωγός έχει κερδίσει την στήριξη από θρύλους της ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής όπως είναι οι Armin Van Buuren,Paul Oakenfold,Vini Vici, Astirx, μεταξύ πολλών ακόμα.

Επιπλέον έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ της Ευρώπης, του Μεξικό,της Βραζιλίας, της Ινδίας και της Αυστραλίας ενώ έχει στο ενεργητικό του περισσότερα από 50 shows ετησίως(Αργεντινή,Βραζιλία,Γερμανία,Μεξικό,Σουηδία, Ιταλία, Δανία, Γαλλία, Σερβία, Ισραήλ, Σουηδία, Ουγγαρία, Αυστρία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ελλάδα).

Στα τέλη Απριλίου, κυκλοφόρησε τη νέα του «δουλειά» μέσα από τη δισκογραφική εταιρεία FM RECORDS: τη σύγχρονη electronic trance εκδοχή του «Δακρυσμένα μάτια» του Μίκη Θεοδωράκη, το «Weeping Eyes».

Μπορείτε να ακούσετε το τραγούδι εδώ.

Με αφορμή αυτή την ιδιαίτερη κυκλοφορία, το clickatlife μίλησε με τον Hi Profile για να τον γνωρίσουμε λίγο καλύτερα.

Ονομάζομαι Αναστάσιος Αντωνίου, είμαι 39 ετών γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Μαρούσι. Σημερα ζω στην Αγία Παρασκευή.

Δεν έχω κάνει σπουδές πάνω στη μουσική, είμαι εντελώς αυτοδίδακτος. Έχω σπουδάσει ενεργειακός μηχανικός με εξειδίκευση στους ενεργειακούς αυτοματισμούς.

Δεν ήμουν από τα παιδιά που είχαν κολλήσει με κάποιο επάγγελμα. Με θυμάμαι να λέω θέλω να γίνω πιλότος, θέλω να παίξω μπάσκετ. Βασικά μάλλον αυτό που ήθελα πάντα ήταν να ταξιδεύω τον κόσμο. Να που έγινε πραγματικότητα.

Έπαιζα επαγγελματικά μπάσκετ και στα 21 μου χρόνια είχα ένα σοβαρό τραυματισμό που με κράτησε στο κρεβάτι για μήνες. Έπρεπε κάτι να κάνω για να με γεμίσει. Η ψυχολογία μου δεν ήταν καλή εφόσον γνώριζα ότι δεν θα μπορούσα να ξαναπαίξω μπάσκετ στο επίπεδο που ήθελα. Έτσι, ξεκίνησα σιγά σιγά να ασχολούμαι με την παραγωγή της μουσικής. Ουσιαστικά η μία αγάπη αντικατέστησε την άλλη. Είχα έρωτα με την ηλεκτρονική underground μουσική από πολύ μικρός, οπότε η μετάβαση ήταν αρκετά εύκολη.

Οι μουσικές επιρροές που διαμόρφωσαν αυτό το HI PROFILE project ξεκινούν από πολύ παλιά, το 1989 με καλλιτέχνες όπως οι Duran Duran, Depeche Mode, The KLF, Prodigy και εννοείται και πιο πρόσφατους όπως Faithless, Sash! , Scooter, 2 Unlimited και άλλους. Για να είμαι ειλικρινής όμως, και το ελληνικό λαϊκό τραγούδι ήταν και είναι πάντα στη ζωή μου.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε στην FM Records μια διασκευή μου σε ένα τραγούδι του Μίκη Θεοδωράκη. Το περασμένο καλοκαίρι κάναμε κάποιες συναντήσεις και καταλήξαμε στην ιδέα να κάνω σε σύγχρονο trance ύφος ένα από τα τραγούδια του. Έτσι και εγώ διάλεξα το αγαπημένο μου που είναι τα «Δακρυσμένα Μάτια». Το κομμάτι σαρώνει στα charts, λειτουργεί πάρα πολύ καλά στο dancefloor και είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι για αυτό.

Σίγουρα το να διασκευάζει κανείς ένα τραγούδι του Θεοδωράκη προκαλεί, αλλά πιστεύω ότι το συγκεκριμένο μουσικό "πάντρεμα" είναι επιτυχημένο. Η μουσική εξάλλου είναι μία και καθολική. Δεν πιστεύω στα ταμπού και στις ιδιαιτερότητες ειδικά πάνω στη  μουσική.

Η ηλεκτρονική μουσική τα τελευταία 15-20 χρόνια πρωταγωνιστεί στο παγκόσμιο στερέωμα. Η μουσική του Μίκη Θεοδωράκη ήταν, είναι και θα είναι πάντα επίκαιρη. Η διαχρονικότητα των έργων του είναι αδιαμφισβήτητη.

Η μουσική που παράγω ονομάζεται Progressive Trance μουσική και ανήκει στο ευρύ φάσμα της ηλεκτρονικής χορευτικής μουσικής (EDM). 

Επόμενα σχέδια; Είμαι στο στούντιο και ετοιμάζω 3 συνεργασίες με 3 υπέροχους παραγωγούς όπως είναι οι Armin van Buuren, Delerium και Markus Schultz. Επίσης ετοιμάζω το live set μου γιατί έρχονται αρκετά ταξίδια για άλλη μια χρονιά σε Βραζιλία, Ευρώπη και ίσως και Αμερική.

Ένα ήταν το όνειρο μου πάντα: Να κάνω ταξίδια μέσω της μουσικής μου σε όλο τον πλανήτη, να εμφανίζομαι σε μεγάλα festivals με χιλιάδες κόσμο και να γνωρίζω νέες χώρες και νέους πολιτισμούς. Και αυτό το όνειρο έχει πραγματοποιηθεί ήδη από το 2010. Πλέον το όνειρο μου εiναι ένα: μια ήσυχη και ευτυχισμένη οικογενειακή ζωή, μακριά από αεροδρόμια!

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΑΡΑΖΗ