Οι Joy Division τιμούν την μνήμη του Ian Curtis με μουσική, ποίηση και κουβέντα

ian-curtis Mark Reeder
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 15 ΜΑΙΟΥ 2020

Τα μέλη του εμβληματικού post-punk συγκροτήματος διοργανώνουν μια σειρά διαδικτυακών εκδηλώσεων την Δευτέρα 18 Μαΐου.

Φέτος συμπληρώνονται 40 χρόνια από τον θάνατο του τραγουδιστή και στιχουργού των Joy Division, του Ian Curtis. Για να τιμήσουν την μνήμη του Curtis, τα μέλη του συγκροτήματος έχουν διοργανώσει μια σειρά διαδικτυακών εκδηλώσεων που έχουν στόχο να ενισχύσουν φιλανθρωπικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο της ψυχικής υγείας.

Ο κιθαρίστας Bernard Sumner και ο ντράμερ Stephen Morris ανακοίνωσαν πως την ερχόμενη Δευτέρα 18 Μαΐου από τις 22:00 ώρα Ελλάδος και για τις επόμενες δύο ώρες θα φιλοξενήσουν μια βραδιά μουσικής, ποίησης και συζήτησης για την ζωή και το έργο του Curtis. Στόχος του «Moving Through the Silence: Celebrating The Life and Legacy of Ian Curtis» είναι να συγκεντρώσουν χρήματα για την φιλανθρωπική οργάνωση Manchester Mind, το κέντρο μουσικής θεραπείας Nordoff Robins και τις υπηρεσίες του Μάντσεστερ.

Οι Sumner και Morris θα δώσουν συνέντευξη κατά την διάρκεια του livestream με οικοδεσπότη τον συγγραφέα και DJ του Headstock, Dave Haslam. Στο online event που θα μεταδοθεί ζωντανά από το Facebook και το United We Stream, θα εμφανιστούν επίσης η ηθοποιός Maxine Peake, ο στενός φίλος του Curtis, Mark Reeder, καθώς και ο Brandon Flowers για να μιλήσει για την επίδραση των Joy Division στους The Killers.

Το event θα περιλαμβάνει επίσης ζωντανές ερμηνείες από τους Elbow, Kodaline, LoneLady, The Lottery Winners, Jennifer Hardy, Oliver Lomax και την Northern Session Choir του Royal Northern College of Music. Την Παρασκευή 15 Μαΐου θα ανακοινωθούν τα ονόματα περισσότερων καλλιτεχνών που θα συμμετάσχουν στην βραδιά.

Παράλληλα, ο μπασίστας των Joy Division και New Order, Peter Hook, σκοπεύει να γιορτάσει την μνήμη του Ian Curtis με μια ζωντανή μετάδοση της τρίωρης συναυλιακής ταινίας «So This Is Permanent», όπου ο μουσικός έπαιξε όλα τα τραγούδια των Joy Division με τους The Light στη εκκλησία που πήγαινε ο Curtis στο Μακλσφίλντ. Η ταινία θα είναι διαθέσιμη για 24 ώρες, από τις 19:00 ώρα Ελλάδος μέσω των καναλιών των Joy Division και των The Light στο Facebook και το YouTube, με στόχο να ενισχυθεί η οργάνωση The Epilepsy Society.

«Ήταν η εκκλησία στην οποία ο Ian πήγαινε όταν ήταν παιδί και ήταν στην χορωδία της. Μαζευτήκαμε και κάναμε μια φιλανθρωπική συναυλία για να την σώσουμε, το οποίο και καταφέραμε – είναι ακόμα εκεί. Παίξαμε όλα τα τραγούδια που έγραψαν οι Joy Division και τα ηχογραφήσαμε με την μια. Πήρε πάνω από τέσσερις ώρες και ήμουν εξαιρετικά περήφανος» δήλωσε ο Hook στο NME.