Πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης «έγραψε» τραγούδι των AC/DC

acdc Fabio Diena
ΔΕΥΤΕΡΑ, 18 ΜΑΙΟΥ 2020

Το «Great Balls» δημιουργήθηκε με την χρήση εξειδικευμένουν λογισμικού για αλγοριθμική σύνθεση.

Ένας χρήστης του YouTube κατάφερε να δημιουργήσει ένα τραγούδι που θυμίζει αρκετά τους AC/DC, χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης. Πιο συγκεκριμένα ο Funk Turkey πήρε όλους τους στίχους των θρυλικών hard rockers από το Genius Lyrics με το lyrics.rip και με την βοήθεια μις αλυσίδας Μαρκόφ, δημιούργησε το «Great Balls».

Ακούστε το «Great Balls» των AI/DC

Το λογισμικό μπόρεσε να απομονώσει τους πιο συχνούς στίχους των AC/DC και έτσι μπόρεσε να δημιουργήσει το τραγούδια. Στην συνέχεια ο Funk Turkey ερμήνευσε την μουσική και προσπάθησε να τραγουδήσει ως Brian Johnson, κάτι το οποίο σχολίασε ήταν «ιδιαίτερα δύσκολο».

AP / Yui Mok

Η αλυσίδα Μαρκόφ, γνωστή και ως Μαρκοβιανή αλυσίδα, είναι ένα μαθηματικό σύστημα που μεταβάλλεται από μια κατάσταση σε μια άλλη, ανάμεσα σε ένα πεπερασμένο αριθμό καταστάσεων. Είναι μια τυχαία διαδικασία που δε διατηρεί μνήμη για τις προηγούμενες μεταβολές: Η επόμενη κατάσταση εξαρτάται μόνο από την τωρινή κατάσταση και σε καμιά περίπτωση από αυτές που προηγήθηκαν.

Τα συγκεκριμένα μαθηματικά συστήματα χρησιμοποιούνται σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων όπως φυσική, χημεία, ιατρική, μουσική, θεωρία παιγνίων και αθλήματα. Στην μουσική οι Μαρκοβιανές αλυσίδες χρησιμοποιούνται συχνά στην αλγοριθμική σύνθεση μέσω εξειδικευμένων προγραμμάτων.