Ιταλίδα κέρδισε πίνακα αξίας ενός εκατομμυρίου ευρώ του Pablo Picasso

pablo-picasso-nature-morte Charles Platiau
ΠΕΜΠΤΗ, 21 ΜΑΙΟΥ 2020

Ο τυχερός λαχνός για την «Νεκρή φύση» που ζωγράφισε ο Ισπανός καλλιτέχνης το 1921 κόστισε μόλις 100 ευρώ.

Μια Ιταλίδα κέρδισε μια ελαιογραφία του Pablo Picasso αξίας ενός εκατομμυρίου ευρώ μέσω μιας φιλανθρωπικής λοταρίας. Ο γιος της Claudia Borgogno, Lorenzo Naso, πλήρωσε 200 ευρώ για δύο λαχνούς για την κλήρωση, η οποίο πραγματοποιήθηκε ηλεκτρονικά από τον οίκο δημοπρασιών Christie’s στο Παρίσι.

«Δεν έχω κερδίσει τίποτα ποτέ μου» δήλωσε στο Reuters η 58χρονη Borgogno, η οποία εργάζεται ως λογίστρια στην Βεντιμίλια της Ιταλίας. Ο Naso από την πλευρά του δήλωσε πως η αγορά των δύο λαχνών «ήταν ίσως η καλύτερη απόφαση στην ζωή μου».

Succession Picasso

Η Borgogno και ο γιος της πέρασαν μαζί την περίοδο της καραντίνας λόγω του κορωνοϊού στην Ιταλία και ο Naso σχολίασε πως το νέου τους απόκτημα ήταν «σπουδαία είδηση» σε μια δύσκολη εποχή. Συνολικά πουλήθηκαν 51.140 λαχνοί από την φιλανθρωπική οργάνωση Aider Les Autres με στόχο την παροχή πόσιμου νερού σε χωριά της Μαδαγασκάρης και του Καμερούν.

Οι διοργανωτές της φιλανθρωπικής λοταρίας υπολόγισαν του αξία του «Nature Morte» που φιλοτέχνησε ο Picasso το 1921 στα 1,1 εκατομμύρια δολάρια. Σύμφωνα με τον δισεκατομμυριούχο συλλέκτη David Nahmad που δώρισε τον πίνακα, η αξία είναι «δύο ή τρεις» φορές μεγαλύτερη.