Dr. Dre: «Τα social media κατέστρεψαν την γοητευτική μαγεία του καλλιτέχνη»

dr-dre Matt Baron
ΤΡΙΤΗ, 26 ΜΑΙΟΥ 2020

«Δεν χρειάζεται να ξέρει κανείς που βρίσκομαι ή τι κάνω ανά πάσα στιγμή. Ή τι πρόκειται να κάνω…» τόνισε ο πολυβραβευμένος μουσικός.

Ο Dr. Dre είναι ένας από τους πιο πετυχημένους μουσικούς παραγωγούς όλων των εποχών, έχοντας βάλει την υπογραφή σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των τελευταίων δεκαετιών. Παρόλα αυτά, ο Αμερικάνος παραγωγός διατηρεί χαμηλό προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αποφεύγει γενικότερα την δημοσιότητα.

Σε μια νέα συνέντευξη που παραχώρησε στον μακροχρόνιο φίλο και επιχειρηματικό συνεργάτη του, Jimmy Iovine, για την βρετανική έκδοση του GQ, ο Dre εξήγησε πως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ουσιαστικά «κατάστρεψαν» την γοητευτική μαγεία του καλλιτέχνη, καθώς προσφέρουν υπερβολική πρόσβαση στην προσωπική ζωή του καθενός.

«Μάλλον θα μισούσα τα social media όταν μεγάλωνα. Υπάρχει κάτι μυστήριο που καταστρέφεται. Μου αρέσει το μυστήριο. Μου αρέσει να περιμένω. Δεν χρειάζεται να ξέρει κανείς που βρίσκομαι ή τι κάνω ανά πάσα στιγμή. Ή τι πρόκειται να κάνω… Υπάρχει κάτι το γοητευτικό που ερχόταν με την μουσική και ήταν διασκεδαστικό να περιμένεις να δεις τι θα συμβεί» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Dre.

Στην συνέχεια ο Iovine αναρωτήθηκε το μέγεθος της επίδρασης που ενδεχομένως θα είχαν τα μέσα κοινωνικής στις ζωές εμβληματικών καλλιτεχνών του παρελθόντος. «Εάν ο Michael Jackson είχε Instagram, θα ήταν πιο υγιής; Κανείς δεν ξέρει» σχολίασε ο Iovine, συμπληρώνοντας πως τα «like ή ό,τι είναι αυτά» αποτελούν πλέον το κλειδί της δημοσιότητας στα πλαίσια του marketing.