«The Ickabog»: Η J.K. Rowling επιστρέφει με ένα δωρεάν παραμύθι

Jk-rowling JStone
ΤΡΙΤΗ, 26 ΜΑΙΟΥ 2020

Καθημερινά θα δημοσιεύονται δύο κεφάλαια του αυτοτελούς παραμυθιού που γράφτηκε μετά το πρώτο βιβλίο του Χάρι Πότερ.

Η J.K. Rowling εξέπληξε τους αναγνώστες της καθώς ανακοίνωσε πως θα δημοσιεύσει εντελώς δωρεάν μέσω διαδικτύου ένα νέο παιδικό βιβλίο, το «The Ickabog». Όπως εξήγησε στην σχετική σειρά αναρτήσεων της στο Twitter, ελπίζει να διασκεδάσει τους νεαρούς θαυμαστές της με ένα νέο αυτοτελές παραμύθι. Τα έσοδα από την κυκλοφορία της έντυπης έκδοσης του θα ενισχύσουν μια σειρά δράσεων και οργανισμών για την στήριξη των πληγέντων από την πανδημία του κορωνοϊού.

Αρχικά η Βρετανίδα συγγραφέας σκόπευε να δημοσιεύσει το «The Ickabog» αμέσως μετά την κυκλοφορία του πρώτου βιβλίου με τον Χάρι Πότερ, όμως τα σχέδια της άλλαξαν μετά την τεράστια επιτυχία που σημείωσε ο μικρός μάγος.

«Πάντα σκόπευα να το εκδώσω, αλλά μετά την κυκλοφορία του τελευταίου Πότερ έγραψα δύο μυθιστορήματα για ενήλικες και αφού αμφιταλαντεύτηκα, αποφάσισα να κυκλοφορήσω αυτά μετά. Μέχρι πολύ πρόσφατα, οι μόνοι που έχουν ακούσει για την ιστορία του “The Ickabog” ήταν τα δύο μικρότερα παιδιά μου» δήλωσε η Rowling.

Σύμφωνα με την Rowling, «πριν από λίγες εβδομάδες» επισκέφτηκε ξανά το χειρόγραφο του «The Ickabog» που είχε φυλάξει σε ένα κουτί στην σοφίτα της και αποφάσισε να το επεξεργαστεί εκ νέου. Δύο με τρία κεφάλαια του βιβλίου θα εκδίδονται καθημερινά μέσω της νέας ιστοσελίδας που έχει δημιουργήσει, μέχρι να ολοκληρωθεί στις 10 Ιουλίου.

Παράλληλα με τη ανακοίνωση της, η Rowling κάλεσε τους νεαρούς θαυμαστές της ηλικίας 7 με 12 ετών να φιλοτεχνήσουν τις εικόνες που θα να συνοδεύσουν την έντυπη έκδοση του βιβλίου που θα κυκλοφορήσει το προσεχές Νοέμβριο. «Θα προτείνω ιδέες για εικόνες καθώς προχωράμε. Αλλά να μην νιώθει κανείς ότι πρέπει να περιοριστεί στις ιδέες μου. Αφήστε την φαντασία σας να οργιάσει» έγραψε χαρακτηριστικά η Rowling.