100 εκ. δολαρία από τη Warner Music Group για τον αγώνα υπέρ της κοινωνικής δικαιοσύνης

warner-music-group Chrispictures
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 05 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

Ανακοινώθηκε η δημιουργία ταμείου 100 εκ. δολαρίων για την ενίσχυση οργανισμών κατά του ρατσισμού στην μουσική βιομηχανία.

Η Warner Music Group, η τρίτη μεγαλύτερη δισκογραφική εταιρεία παγκοσμίως, ανακοίνωσε πως θα ιδρύσει ένα ειδικό ταμείο για να στηρίξει με 100 εκατομμύρια δολάρια μια σειρά φιλανθρωπικών κινήσεων που δραστηριοποιούνται στον χωρο «της μουσικής βιομηχανίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και στον αγώνα ενάντια στην βία και τον ρατσισμό».

Η ανακοίνωσε έγινε στον απόηχο της καμπάνιας #TheShowMustBePaused, όπου ο κόσμος της μουσικής έβαλε φρένο για 24 ώρες για να τιμήσει τις διαδηλώσεις ενάντια στις φυλετικές διακρίσεις σε όλο τον κόσμο με αφορμή την δολοφονία του George Floyd.

Σε συνεργασία με το Blavatnik Family Foundation, το οποίο διευθύνει ο αντιπρόεδρος της WMG Sir Len Blavatnik, το ταμείο θα ενισχύσει άτομα και εταιρείες που «ενισχύουν την εκπαίδευση και προάγουν την ισότητα, τις ευκαιρίες, την πολυμορφία και την ένταξη» στη μουσική βιομηχανία αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της Warner Music Group.

«Αυτό το ταμείο θα υποστηρίξει τους εξαιρετικούς, αφοσιωμένους οργανισμούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της καταπολέμησης του ρατσισμού και της αδικίας και που βοηθούν όσους έχουν ανάγκη σε όλη τη μουσική βιομηχανία» δήλωσε από τη πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της WMG Steve Cooper.