Ο Kanye West στηρίζει την κόρη του George Floyd

kanye-west Evan Agostini
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 05 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

Ο Αμερικάνος ράπερ συμμετείχε σε διαδήλωση στο Σικάγο και έκανε δωρεές 2 εκ. δολαρίων σε φιλανθρωπικά ιδρύματα για θύματα αστυνομικής βίας.

Ο Kanye West αποφάσισε να δημιουργήσει έναν ειδικό λογαριασμό για να καλυφθούν τα έξοδα φοίτησης της κόρης του George Floyd, ενώ έκανε δωρεές άνω των δύο εκατομμυρίων δολαρίων σε φιλανθρωπικά ιδρύματα στον απόηχο των δραματικών αναταραχών στην Αμερική.

Με αφορμή την δολοφονία του 46χρονου Floyd στην Μινεάπολη την περασμένη εβδομάδα, χιλιάδες Αμερικάνοι βγήκαν στους δρόμους με κεντρικό σύνθημα Black Lives Matter για να διαδηλώσουν ενάντια στον συστημικό ρατσισμό και την αστυνομική βία.

Σύμφωνα με άρθρο του Variety, ο Αμερικάνος ράπερ θέλει να στηρίξει την εξάχρονη Gianna Floyd στις πανεπιστημιακές σπουδές της, ενώ συμμετείχε σε διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Σικάγο την Πέμπτη 4 Ιουνίου. Το αίτημα της διαδήλωσης που οργάνωσαν φοιτητές των δημόσιων σχολείων της πόλης ήταν να ακυρωθεί η σύμβαση με τις αστυνομικές αρχές του Σικάγο.

Σε δηλώσεις του ο West υποσχέθηκε πως θα κάνει δωρεές σε επιχειρήσεις Αφροαμερικανών στο Σικάγο και σε όλη την υπόλοιπη χώρα. Ο 42χρονος μουσικός επίσης αποκάλυψε πως έχει κάνει δωρεές ύψους άνω των δύο εκατομμυρίων δολαρίων σε φιλανθρωπικά ιδρύματα που συσχετίζονται με τον Ahmaud Arbery, την Breonna Taylor και τον Floyd.