Τέλος η μουσική των Village People στις προεκλογικές συγκεντρώσεις του Donald Trump

village-people
ΤΕΤΑΡΤΗ, 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

Ο frontman του εμβληματικού disco συγκροτήματος απαγόρευσε στον Αμερικάνο πρόεδρο να χρησιμοποιεί τα τραγούδια του.

Οι Village People ζήτησαν από τον Donald Trump να σταματήσει να παίζει τα τραγούδια τους στις πολιτικές συγκεντρώσεις του. Σε ανάρτηση του στο Facebook, ο frontman του disco συγκροτήματος Victor Willis τόνισε πως η απόφαση πάρθηκε μετά τις απειλές του Αμερικάνου προέδρου κατά διαδηλωτών στην Μινεάπολη.

«Εάν ο Trump διατάξει τις αμερικάνικες ένοπλες δυνάμεις να πυροβολήσουν τους δικούς του πολίτες (σε αμερικάνικη γη), θα ξεσηκωθεί ένα τόσο μεγάλο πλήθος Αμερικάνων έξω από τον Λευκό Οίκο που ίσως αναγκαστεί να λήξει την θητεία του πριν τις εκλογές. Ζητώ να μην χρησιμοποιείτε πια την μουσική μου στις συγκεντρώσεις σας, ειδικά τα “Y.M.C.A.” και “Macho Man”. Συγνώμη, αλλά δεν μπορώ να κάνω τα στραβά μάτια πια» έγραψε ο Willis.

Τα τελευταία χρόνια ο Αμερικάνος πρόεδρος έχει χρησιμοποιήσει τραγούδια των Village People, όπως τα προαναφερθέντα «Y.M.C.A.» και το «Macho Man», στις συγκεντρώσεις που διοργανώνει. Οι επιτυχίες των Village People παίχτηκαν πρόσφατα στην εκτόξευση του νέου πυραύλου της SpaceX, όπου ο Trump παρευρέθηκε με τον αντιπρόεδρου του, Mike Pence.

Αντίστοιχες ανακοινώσεις έχουν βγάλει και άλλα μεγάλα ονόματα της μουσικής, όπως οι Queen, Prince, Neil Young, Rihanna, R.E.M. και Aerosmith μεταξύ άλλων,