Ο Stephen King θέλει να πει την ιστορία του Jason από το «Παρασκευή και 13»

Jason-voorhees-friday-13th
ΤΡΙΤΗ, 16 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

Ο Αμερικάνος συγγραφέας αποκάλυψε λεπτομέρειες για το spin-off του «Παρασκευή και 13» που «μάλλον» δεν θα γράψει ποτέ.

Ο Jason Voorhees είναι αναμφίβολα ένας από τους κλασικότερους και πιο εμβληματικούς χαρακτήρες ταινιών τρόμου, από τότε που ανέλαβε τα ηνία της «οικογενειακής επιχείρησης» από την μητέρα του στο «Παρασκευή και 13». Μπορεί το franchise να βρίσκεται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας μετά την τελευταία περιπέτεια του, όμως ο βουβός παραμένει ιδιαίτερα δημοφιλής.

Ένας από τους οπαδούς του Jason Voorhees είναι ο Stephen King, ο οποίος μάλιστα μοιράστηκε πρόσφατα ορισμένες σκέψεις του για ένα πιθανό μυθιστόρημα που θα ήθελε μεν να γράψει, αλλά που μάλλον δεν θα έχει την δυνατότητα να κάνει.

«Η καλύτερη ιδέα για μυθιστόρημα που δεν έγραψε (και που μάλλον δεν θα γράψω ποτέ) είναι το “I Jason”, μια αφήγηση πρώτου προσώπου του Jason Voorhees και της κολασμένης μοίρας του: να πεθαίνει ξανά και ξανά στο Camp Crystal Lake. Μια κολασμένη και υπαρξιακή μοίρα!» έγραψε χαρακτηριστικά ο Αμερικάνος συγγραφέας.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η ανάρτηση του King έγινε ανάρπαστη και πολλοί γνωστοί followers του συγγραφέα στο Twitter εξέφρασαν το ζωηρό ενδιαφέρον τους. Ο κωμικός ηθοποιός Patton Oswalt υπογράμμισε πως θέλει να το διαβάσει «αμέσως» και πρότεινε αντίστοιχα βιβλία με τον Leatherface από τον «Σχιζοφρενή δολοφόνο με το πριόνι» και τον Michael Myers από το «Ψυχώ».

Αντίστοιχα ο ηθοποιός και συγγραφέας John Hodgman, εξέφρασε την πεποίθηση πως το μυθιστόρημα θα κυκλοφορήσει, αναρωτώμενος πότε ήταν η τελευταία φορά που ο King είχε μια ιδέα και δεν έγραψε ένα βιβλίο.

Παρά τις φωτιές που άναψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο King με την ανάρτηση του, έσπευσε να τονίσει πως η έκδοση του μυθιστορήματος θα ήταν εξαιρετικά δύσκολη δεδομένης της περίπλοκης κατάστασης των πνευματικών δικαιωμάτων του franchise. Ο ίδιος πάντως σχολίασε πως θα ήθελε κάποιος να αφηγηθεί την ιστορία από την πλευρά του Jason.

Αρκετοί χρήστες του Twitter σημείωσαν πως η ιδέα του King για το «I Jason» δεν είναι πρωτότυπη, καθώς η βρετανική παρωδία τρόμου «Unmasked: Part 25» που κυκλοφόρησε το 1988 αφηγείται την ιστορία ενός ανθρώπου που θυμίζει τον Voorhees και ο οποίος επιχειρεί να ξεφύγει από μια αντίστοιχη κατάσταση.

Πιο πρόσφατα, το 2006, κυκλοφόρησε η κωμωδία τρόμου «Χωρίς πρόσωπο» του Scott Glosserman, η οποία προσφέρει μια χιουμοριστική ματιά στα κλισέ που ενέπνευσε το «Παρασκευή και 13».