Νέα φιλανθρωπική πρωτοβουλία από την Fiona Apple

fiona-apple Jack Plunkett
ΤΡΙΤΗ, 16 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

Ανακοίνωσε πως θα δωρίσει τις εισπράξεις από την χρήση δύο τραγουδιών σε τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές.

Την περασμένη χρονιά η Fiona Apple δώρισε 90.000 δολάρια από τα δικαιώματα χρήσης του «Criminal» σε τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές στην φιλανθρωπική οργάνωση While They Wait, η οποία παρέχει νομικές υπηρεσίες και βασικά είδη σε πρόσφυγες.

Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια ανακοίνωσε πως θα στηρίξει άλλες δύο οργανώσεις δωρίζοντας τις εισπράξεις των πνευματικών δικαιωμάτων από δύο τραγούδια του νέου άλμπουμ της, το «Fetch the Bolt Cutters». Το πέμπτο και πιο πειραματικό άλμπουμ της πολυβραβευμένης art pop τραγουδίστριας κυκλοφόρησε τον περασμένο Απρίλιο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Apple στο Instagram, για τα επόμενα δύο χρόνια τα έσοδα από την χρήση των τραγουδιών «Shameika» και «Heavy Balloon» σε τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές θα διατεθούν στις οργανώσεις Children’s Zone και Seeding Sovereignty αντίστοιχα.

Στο μήνυμα της η Αμερικανίδα τραγουδίστρια κάλεσε τους θαυμαστές της να κοινοποιήσουν την ανακοίνωση της σε παραγωγούς της βιομηχανία του θεάματος. Σε περίπτωση πάντως που τα δύο τραγούδια δεν χρησιμοποιηθούν σε τηλεοπτικές ή κινηματογραφικές παραγωγές, η Apple υποσχέθηκε να δωρίσει 50.000 δολάρια σε κάθε μια από τις δύο φιλανθρωπικές οργανώσεις.