Το 2030 θα είναι έτοιμη η φουτουριστική πόλη του Akon στην Σενεγάλη

akon
ΤΕΤΑΡΤΗ, 17 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

Ο Σενεγαλεζοαμερικάνος μουσικός υπέγραψε συμβόλαιο έξι δισεκατομμυρίων δολαρίων για την δημιουργία της Akon City.

Πριν από λίγους μήνες ο Akon ανακοίνωσε πως έχει έρθει σε συμφωνία με τις αρχές της Σενεγάλης για την δημιουργία μιας νέας πόλης όπου θα χρησιμοποιείται ένα κρυπτονόμισμα. Σύμφωνα με νέα δημοσιεύματα, ο 47χρονος μουσικός φέρεται να έχει υπογράψει συμφωνία αξίας έξι δισεκατομμυρίων δολαρίων με την αμερικάνικη τεχνική και συμβουλευτική εταιρεία KE International.

Η κατασκευή της Akon City θα γίνει σε πολλαπλές φάσεις, με την πρώτη να περιλαμβάνει την κατασκευή δρόμων, σχολείου, αστυνομίας, σταθμού παραγωγής ρεύματος, εγκαταστάσεων διαχείρισης αποβλήτων, νοσοκομείου και εμπορικού κέντρου μέχρι το τέλος του 2023.

Στην δεύτερη φάση που θα ακολουθήσει θα γίνουν διαπραγματεύσεις με εταιρείες ώστε να χρησιμοποιούν το κρυπτονόμισμα Akoin. Αργότερα θα ανεγερθούν πανεπιστήμια, αθλητικές και βιομηχανικές εγκαταστάσεις, με στόχο να ολοκληρωθούν οι κατασκευές το 2030.

Πέραν όμως μιας οικονομίας βασισμένης εξολοκλήρου στο κρυπτονόμισμα, η Akon City θα δημιουργηθεί με οικολογικά πρότυπα και θα τροφοδοτείται αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Ο Akon άλλωστε ήδη δραστηριοποιείται στον χώρο της εκτός δικτύου παραγωγής ρεύματος, μέσω της πρωτοβουλίας Akon Lighting Africa Initiative.