Κυκλοφόρησε το «χαμένο» άλμπουμ του Neil Young

neil-young
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

Το acoustic «Homegrown» ηχογραφήθηκε το 1975 στο απόηχο της πολυτάραχης σχέσης του με την Carrie Snodgress.

Μετά από 45 χρόνια στο αρχείο, ο Neil Young αποφάσισε να κυκλοφορήσει έναν δίσκο που είχε ηχογραφήσει το 1975. Το «Homegrown» ηχογραφήθηκε μεταξύ Ιουνίου 1974 και Ιανουαρίου 1975 με την συμμετοχή των Levon Helm, Ben Keith, Karl T. Himmel, Tim Drummond, Stan Szelest, Robbie Robertson και Emmylou Harris.

Στο επίκεντρο του συγκεκριμένου άλμπουμ είναι το τέλος της πολυτάραχης σχέσης του Young με την ηθοποιό Carrie Snodgress, με την οποία απέκτησε έναν γιο. Παρά το γεγονός ότι το άλμπουμ ηχογραφήθηκε, τα συναισθήματα του μουσικού για το τέλος της σχέσης ήταν πολύ έντονα και τελικά το έβαλε στο αρχείο. Στην ανακοίνωση του, ο Young ομολογεί πως έκανε λάθος και ότι το «Homegrown» θα έπρεπε να είχε κυκλοφορήσει μετά το «Harvest».

«Είναι η θλιβερή πλευρά μιας ερωτικής σχέσης. Η ζημιά που έγινε. Η στεναχώρια. Απλά δεν μπορούσα να το ακούσω. Ήθελα το ξεπεράσω. Οπότε το κράτησα στον εαυτό, κρυμμένο στο αρχείο, σε ένα ράφι, στο πίσω μέρος του μυαλού μου… αλλά έπρεπε να το είχα μοιραστεί. Είναι πραγματικό όμορφο. Γι’ αυτό το ηχογράφησα εξ’ αρχής. Ορισμένες φορές η ζωή πονά. Ξέρετε τι εννοώ. Αυτό είναι εκείνο που ξέφυγε» δήλωσε ο Young.

RMV/REX/Shutterstock

Το «Homegrown» αποτελείται από 12 κομμάτια και πέντε από αυτά – τα «Love Is A Rose», «Homegrown», «White Line», «Little Wing» και «Star of Bethlehem» – βρήκαν «στέγη» σε άλλους δίσκους. Τα έξι υπόλοιπα τραγούδια και η spoken word αφήγηση «Florida» δεν έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα.

Πέραν όμως του «Homegrown», ο εμβληματικός folk rock μουσικός έχει υποσχεθεί κι άλλες κυκλοφορίες από το αρχείο του το επόμενο διάστημα. Ανάμεσα σε αυτές είναι η deluxe επανέκδοση του «After the Gold Rush» για τα 50 χρόνια από την κυκλοφορία του, ενώ το τελευταίο διάστημα δίνει ζωντανές παραστάσεις στο σπίτι του στο πλαίσιο των Fireside Sessions.