Η Beyoncé επιστρέφει με νέο single και μια φιλανθρωπική πρωτοβουλία

beyonce
ΔΕΥΤΕΡΑ, 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

Κυκλοφόρησε το «Black Parade» για τον εορτασμό της Juneteenth.

Η Beyoncé τίμησε φέτος την Juneteenth – την επέτειο της κατάργησης της δουλείας στην Αμερική στις 19 Ιουνίου 1865 – με ένα νέο τραγούδι, το «Black Parade». Το νέο single συνδυάζει pop, trap, hip-hop και electronica, ενώ οι στίχοι έχουν έντονα κοινωνικά στοιχεία, με αναφορές στην αφροαμερικάνικη κουλτούρα.

Ακούστε το «Black Parade» της Beyoncé

Παράλληλα όμως με το του νέο τραγούδι, η Αμερικανίδα τραγουδίστρια ανακοίνωσε την πρωτοβουλία Black Parade Route που έχει στόχο να ενισχύσει μικρές επιχειρήσεις που ανήκουν σε μαύρους. «Το να είσαι Μαύρος είναι ο ακτιβισμός. Η Μαύρη αριστεία είναι μια μορφή διαμαρτυρίας. Η Μαύρη χαρά είναι το δικαίωμα σας» αναφέρει η ιστοσελίδα του Black Parade Route.

Reuters / Mario Anzuoni

«Ελπίζω πως θα συνεχίσουμε να μοιραζόμαστε την χαρά και να γιορτάζουμε ο ένας τον άλλο, ακόμα και στην μέση του αγώνα. Σας παρακαλώ, συνεχίστε να θυμάστε την ομορφιά, τις ικανότητες και την δύναμη μας» δήλωσε η Beyoncé στο Instagram.

Πέραν των συμμετοχών της 38χρονης τραγουδίστριας στο soundtrack του «Βασιλιά των λιονταριών» και το remix του «Savage» της Megan Thee Stallion, η τελευταία solo δουλειά της ήταν το «All Night» από το «Lemonade» το 2016.