Who is Who: Miley Cyrus

who-is-who-miley-cyrus

ΠΕΜΠΤΗ, 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Το κορίτσι που ξεκίνησε ως μία ακόμα πριγκίπισσα της Disney, κατάφερε σε ηλικία μόλις είκοσι ετών, να γίνει pop idol και με την πρόσφατη αλλαγή στο look της, να προκαλέσει ποικίλα σχόλια. Όπως και να έχει, η χαμογελαστή έφηβη, που ενσάρκωνε την Hannah Montanta, μεταλλάχθηκε σε ένα άγριο θηλυκό, ετοιμάζοντας στρατηγικά το επόμενο βήμα της.

- Η Destiny Hope Cyrus γεννήθηκε το 1992 στο Nashville του Tennessee. Ο πατέρας της είναι ο country star Billy Ray Cyrus. Το όνομα Miley προέκυψε από το παρατσούκλι «Smiley», που της έδωσαν οι γονείς της όταν ήταν παιδί. Η νονά της είναι η ιέρεια της country, Dolly Parton.

- H Cyrus μεγάλωσε σε ένα ράντσο στο Tennessee, σύμφωνα με τις χριστιανικές αρχές. Σε ηλικία οκτώ ετών μετακόμισε μαζί με την οικογένειά της στο Toronto, όπου ο πατέρας της πρωταγωνιστούσε στην τηλεοπτική σειρά «Doc». Η Miley βλέποντας τον πατέρα της στη σειρά, εκδήλωσε την επιθυμία να ακολουθήσει τον δρόμο της υποκριτικής. Η πρώτη της εμφάνιση ήταν στο «Doc», μαζί με τον πατέρα της, ενώ αργότερα ακολούθησε ένας μικρός ρόλος στην ταινία του Tim Burton «Big Fish».

- Σε ηλικία 11 ετών, η Cyrus πέρασε από casting για τη σειρά Hannah Montana του καναλιού της Disney, η οποία αναφερόταν στη ζωή μιας μαθήτριας, που παράλληλα είχε μια κρυφή διπλή ζωή ως pop star. To 2006 όταν ξεκίνησε πλέον να προβάλλεται η σειρά, η επιτυχία ήταν τεράστια και καθιέρωσε τη Cyrus ως το επόμενο teen idol, στα χνάρια της Britney Spears και της Christina Aguilera. Σε λίγο καιρό, έγινε το χρυσό παιδί της Disney, με δικό της show, ταινίες και album.

- Στη διάρκεια της δεύτερης σεζόν της Hannah Montana, υπέγραψε ένα συμβόλαιο για τέσσερα albums με τη Hollywood Records. Το πρώτο διπλό album της με τίτλο «Hannah Montana 2: Meet Miley Cyrus» κυκλοφόρησε το 2007 με το πρώτο cd να είναι το soundtrack της σειράς και το δεύτερο να είναι ουσιαστικά το δισκογραφικό της ντεμπούτο.

- Το πρώτο single «See You Again» ήταν το πρώτο της τραγούδι που μπήκε στο Top 10 του Billboard. Τα εισιτήρια για την tour της «Best Of Both Worlds Tour», μαζί με τους Jonas Brothers και Everlife ξεπέρασαν κάθε ρεκόρ πωλήσεων, από την εποχή του Elvis Presley. Η συγκεκριμένη συναυλία γυρίστηκε και ως 3D ταινία από τη Disney και όπως ήταν αναμενόμενο έσπασε τα ταμεία.

- Ένα χρόνο μετά ήρθε και η πρώτη της επαφή με τις σκανδαλοθηρικές εφημερίδες, αφού προκλητικές ημίγυμνες φωτογραφίες της διέρρευσαν μέσω ενός hacker. Πολλά διφορούμενα σχόλια έγιναν για την ημίγυμνη φωτογράφισή της από την πασίγνωστη φωτογράφο Annie Leibovitz σε ηλικία μόλις 15 ετών.

- Το 2008 κυκλοφόρησε το δεύτερο album της «Breakout». To album έγινε πλατινένιο, ενώ το πρώτο ομώνυμο single πήγε κατευθείαν στην κορυφή. Το 2009 η Cyrus πρωταγωνίστησε στην ταινία Hanna Montana και με τη συνεργασία της με τον σχεδιαστή Maz Azria και τα Walmart δημιούργησε τη δική της σειρά ρούχων.

- Το επόμενο βήμα της ήταν το EP «The Time of Our Lives», από το οποίο ξεχώρισε το «Party in the U.S.A.». Η μετάβασή της σε ένα πιο ώριμο προφίλ ξεκίνησε περίπου εκείνη τη χρονιά, όταν πρωταγωνίστησε στο film «The Last Song», γραμμένο από τον συγγραφέα του «Notebook» Nicholas Sparks, με σκοπό να την εντάξει σε μεγαλύτερα ακροατήρια και να αποτινάξει από πάνω της την εφηβική εικόνα. Η ταινία έλαβε μέτριες κριτικές, αλλά έκανε μεγάλη επιτυχία στα box office. Μετά τα γυρίσματα της τέταρτης σεζόν της Hannah Montana, η Cyrus αποχαιρέτησε για πάντα τη Disney.

- To τρίτο της album «Can’t Be Tamed» ήταν ουσιαστικά η αρχή για την αλλαγή της εικόνας της σε μια πιο sexy γυναίκα από αθώα έφηβη. Τα χορευτικά και τα ρούχα που επέλεγε στις συναυλίες της, θεωρήθηκαν αρκετά πιο προκλητικά από αυτά που είχε συνηθίσει το κοινό της.

- Μετά την κυκλοφορία αυτού του album, ανακοίνωσε ότι θα έκανε ένα διάλειμμα από τη μουσική για να αφοσιωθεί στην υποκριτική. Εμφανίστηκε στο film «LOL» μαζί με τη Demi Moore, όπου υποδυόταν μια προβληματισμένη έφηβη, αλλά οι κριτικές ήταν για άλλη μια φορά κακές. Ανάμεσα σε άλλες ταινίες που γυρίστηκαν απευθείας για το video, πιο αξιοπρόσεκτη ήταν η συμμετοχή της σε δύο επεισόδια της σειράς «Two and a Half Men».

- Το 2012, μετά τον αρραβώνα της με τον ηθοποιό Liam Hemsworth, προκάλεσε πολλές συζητήσεις όταν έκοψε τα μακριά καστανά μαλλιά της και υιοθέτησε ένα πλατινέ αγορίστικο κούρεμα. Παράλληλα, άρχισε να χτυπάει το ένα τατουάζ μετά το άλλο και να φοράει προκλητικά σύνολα στις δημόσιες εμφανίσεις της, υιοθετώντας ένα πιο άγριο look, που δίχασε τους θαυμαστές της.

- Το τέταρτό της album, «Bangerz» αναμένεται να κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Οκτώβριο, ενώ το πρώτο single «We Can’t Stop» έχει σημειώσει ήδη ρεκόρ σε views στο Υoutube.

- Πριν μερικές ημέρες η Cyrus έγινε και πάλι θέμα συζητήσεων και συγκέντρωσε την προσοχή των Μedia, λόγω της εμφάνισής της στα βραβεία του MTV. Μετά την εμφάνισή της ανάμεσα σε χορευτές ντυμένους σαν λούτρινα αρκουδάκια και αφού ερμήνευσε το «We Can’t Stop», συνέχισε μαζί με τον Robin Thicke να ερμηνεύει τη μεγάλη επιτυχία «Blurred Lines», ντυμένη με λάτεξ εσώρουχα και χορεύοντας υπερβολικά προκλητικά δίπλα στον τραγουδιστή. Ο χαμός που ακολούθησε επισκίασε κάθε άλλη εμφάνιση ή γεγονός των βραβείων, ενώ σχολιάστηκε από τα social media με μανία. Σαν να μην έφτανε αυτό, η Miley συνέχισε στον ίδιο δρόμο, με το videoclip του «Wrecking Ball», στο οποίο εμφανίζεται ολόγυμνη πάνω σε μια μπάλα κατεδαφίσεων.

Ροζίνα Αράπη