Paul Weller: Αρνείται την εμπλοκή του στην διάλυση των Oasis

paul-weller
ΤΕΤΑΡΤΗ, 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

«Τι μπορείς να πεις σε κάποιον που έχει πουλήσει 50 εκατομμύρια δίσκους;» αναρωτήθηκε ο πρώην frontman των The Jam.

Η διάλυση των Oasis το 2009 έγινε μετά από έναν από τους ομηρικούς καυγάδες μεταξύ των αδελφών Gallagher στο Παρίσι. Για πολλά χρόνια, ο Liam Gallagher ισχυρίζεται πως ο Noel είχε ήδη αποφασίσει να ακολουθήσει μια solo καριέρα μετά από «μυστικές συναντήσεις» που είχε με τον Johnny Marr και τον Paul Weller.

Ο πρώην τραγουδιστής του εμβληματικού Brit pop συγκροτήματος μάλιστα έχει καταφερθεί δημόσια εναντίον του Weller αρκετές φορές, θεωρώντας πως η διάλυση των Oasis ήταν προμελετημένη. Σε μια νέα συνέντευξη του στο NME, ο Weller αποφάσισε να βάλει τα πράγματα στην θέση τους και τόνισε πως δεν είχε καμία εμπλοκή στην διάλυση των Oasis.

REX/Shutterstock / Will Ireland

«Έχω καλύτερα πράγματα να σκεφτώ. Σε κάθε περίπτωση τους αγαπώ και τους δύο, νομίζω πως είναι υπέροχοι χαρακτήρες» σχολίασε ο Weller αναφορικά με τις πρόσφατες εντάσεις μεταξύ των Gallagher. Όταν ρωτήθηκε για τις φημολογούμενες «μυστικές συναντήσεις», ο Weller ήταν κατηγορηματικός.

«Ακούστε, για να μπουν τα πράγματα στην θέση τους. Δεν θα έδινα ποτέ, μα ποτέ συμβουλές στον Noel Gallagher. Τι μπορείς να πεις σε κάποιον που έχει πουλήσει 50 εκατομμύρια δίσκους; Ότι ξέρω τι πρέπει να κάνει; Οπότε δεν είναι αλήθεια» εξήγησε ο 62χρονος μουσικός.

BFA/REX/Shutterstock / Austin Nelson

Στην ίδια συνέντευξη ο Weller αποκάλυψε ότι ο Tyler, The Creator είναι μεγάλος θαυμαστής των The Style Council, του συγκροτήματος που είχε σχηματίσει το 1982, μετά το τέλος των The Jam. Ο Weller εξήγησε πως πρόσφατα είχε συναντηθεί με τον Αμερικάνο ράπερ και σάστισε που γνώριζε για το συγκρότημα του.

«Έχει ένα κατάστημα στο Μέλρoουζ και είμαι έκπληκτος που μας έχει ακούσει» σχολίασε ο Weller και όταν ρωτήθηκε εάν θα συνεργαζόταν μαζί του απάντησε πως είναι «ανοιχτός σε οποιαδήποτε συνεργασία, αρκεί να είναι καλοί».