Κυκλοφόρησε η επετειακή επανέκδοση του «Jagged Little Pill» της Alanis Morissette

alanis-morissette
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

Η ψηφιακή έκδοση του άλμπουμ περιλαμβάνει ένα bonus live σετ που ηχογραφήθηκε στις αρχές τις χρονιάς.

Πριν από 25 χρόνια η Alanis Morissette κατέκτησε τον κόσμο με το «Jugged Little Pill» και γνώρισε παγκόσμια επιτυχία χάρη στα singles «You Oughta Know» και «Ironic». Για να γιορτάσει την σημαντική επέτειο, η Morissette κυκλοφόρησε μια νέα ψηφιακή έκδοση του άλμπουμ το οποίο έρχεται με ένα bonus live σετ που ηχογραφήθηκε φέτος στο Shepherd’s Bush του Λονδίνου.

Εκτός του άλμπουμ, η Morissette θα κυκλοφορήσει remastered εκδοχές τεσσάρων βιντεοκλίπ για τα «Ironic», «You Oughta Know», «Hand In My Pocket», «You Learn» και «Head Over Feet» σε ποιότητα 4K, μέσω του επίσημου καναλιού της στο YouTube.

Συνολικά ο τρίτος δίσκος της Καναδής τραγουδίστριας έχει πουλήσει πάνω από 33 εκατομμύρια αντίτυπα από την κυκλοφορία του το 1995 μέσω της Maverick Records, καθιστώντας το ένα από τα πιο εμπορικά άλμπουμ όλων των εποχών.

Στην 38η απονομή των Grammy το 1996, το «Jagged Little Pill» προτάθηκε για εννέα βραβεία και κέρδισε τα πέντε, συμπεριλαμβανομένων του καλύτερου rock άλμπουμ και του άλμπουμ της χρονιάς. Η 20χρονη τότε Morissette έγινε η νεότερη γυναίκα που κερδίζει το συγκεκριμένο βραβείο.

Το ένατο άλμπουμ της Morrissette με τίτλο «Such Pretty Forks in the Road» είχε προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στην 1η Μαΐου, όμως λόγω της πανδημίας η κυκλοφορία αναβλήθηκε για τις 31 Ιουλίου. Η Morissette είχε σχεδιάσει μια επετειακή περιοδεία με τους Garbage και Liz Phair, η οποία όμως ακυρώθηκε και πραγματοποιηθεί τελικά το 2021.