Έξι συλλήψεις στην Γαλλία για την κλοπή έργου του Banksy από το Bataclan

banksy-bataclan Lucile Gourdon
ΔΕΥΤΕΡΑ, 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

Το έργο αφιερωμένο στα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης βρέθηκε σε καλή κατάσταση σε ένα εγκαταλελειμμένο αγρόκτημα στην Ιταλία.

Οι γαλλικές αρχές ανακοίνωσαν πως έχουν συλλάβει έξι άτομα για την κλοπή ενός έργου του Banksy για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στο Bataclan το 2015. Το έργο, το οποίο απεικονίζει ένα νεαρό κορίτσι να θρηνεί, αφαιρέθηκε από την μεταλλική πόρτα ασφαλείας του συναυλιακού χώρου και βρέθηκε σε καλή κατάσταση στην Ιταλία στις αρχές Ιουνίου.

Σύμφωνα με τις αρχές, δύο από τους συλληφθέντες φέρονται να συμμετείχαν στην κλοπή, ενώ οι άλλοι τέσσερις κατηγορούνται για απόκρυψη της κλοπής. Όπως φαίνεται από τις κάμερες ασφαλείας, τον Ιανουάριου του 2019 μια ομάδα κουκουλοφόρων αφαίρεσε το έργο με τη βοήθεια τροχού. Το έργο βρέθηκε στις αρχές Ιουνίου σε ένα εγκαταλελειμμένο αγρόκτημα στην περιοχή Αμπρούτσο, ανατολικά της Ρώμης.

AP

Η κλοπή είχε προκαλέσει τεράστια αναστάτωση και αγανάκτηση στην Γαλλία, με το Bataclan να σημειώνει πως «το έργο του Banksy, ένα σύμβολο ανάμνησης και που ανήκει σε όλους μας – ντόπιους, Παριζιάνους και πολίτες του κόσμου – έχει αφαιρεθεί από εμάς».

Ο αινιγματικός Banksy είχε φιλοτεχνήσει το έργο όταν επισκέφτηκε την γαλλική πρωτεύουσα το 2018 για να τιμήσει τα θύματα της επίθεσης, όπου 90 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και περίπου 130 τραυματίστηκαν.