Η Sia έγινε γιαγιά στα 44 της

sia
ΠΕΜΠΤΗ, 02 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

Η Αυστραλή τραγουδίστρια υιοθέτησε δύο γιους το 2019 επειδή θα έμεναν εκτός συστήματος ανάδοχων οικογενειών.

Η πρόσφατη εμφάνιση της Sia στην εκπομπή του Zane Lowe στο Apple Music είχε μεγάλες αποκαλύψεις, καθώς η Αυστραλή τραγουδίστρια δήλωσε πως απέκτησε δύο εγγόνια.

«Ο νεότερος γιος μου μόλις απέκτησε δύο μωρά, έχω τρομοκρατηθεί» σχολίασε η Sia, η οποία δυσκολευόταν να συγκρατήσει τον ενθουσιασμό της.

Tonya Brewer

Τον περασμένο Μάιο η Sia μίλησε για την υιοθεσία των δυο γιων της, οι οποίοι ήταν 18 ετών και εξήγησε πως λόγο ηλικίας σύντομα θα βρίσκονταν εκτός του συστήματος ανάδοχων οικογενειών. Σύμφωνα με έρευνες στο σύστημα αναδοχής στης Αυστραλία, το 50% των νεαρών που φεύγουν από το σύστημα καταλήγουν στην φυλακή ή άστεγοι μέσα στους πρώτους 12 μήνες.

«Είμαι λίγο απογοητευμένη τώρα, μετά την έρευνα που έκανα στο σύστημα ανάδοχων οικογενειών πέρσι. Έχει αποτύχει. Όχι μόνο από την δική μου εμπειρία, αλλά και από την εμπειρία των γιών μου. Έχουν πάει σε 18 διαφορετικά μέρη στα 18 τους χρόνια» είχε δηλώσει η Sia.

Shutterstock / Kathy Hutchins

Οι δύο γιοι της θα μπορούσαν να παραμείνουν στο πρόγραμμα μέχρι τα 21, αλλά καθώς προχωρούσαν οι διαδικασίες υιοθεσίας, η Sia ανακάλυψε περισσότερα για τραύματα τα οποία είχαν υποστεί. «Ξεκίνησε σαν ένα τεράστιο τρενάκι του λούνα παρκ. Μου έλεγαν ένα πράγμα και ανακάλυπτα ένα άλλο» σχολίασε η Sia, συμπληρώνοντας πως προσπάθησε να σταθεί στα παιδιά της, όσο καλύτερα μπορούσε ως μητέρα.

«Τους έλεγα “μπορείτε να κάνετε αυτό ή να επιστρέψετε στην χώρα καταγωγής σας” που δεν είναι καλή ζωή. Δεν είναι καλή ζωή και τους έλεγε πως το κάνω αυτό γιατί είμαι η μητέρα τους. Τους αγαπώ. Δεν έχω καμία άλλη ατζέντα πέραν του ότι τους αγαπώ. Δεν θέλω να τους δω στην φυλακή» εξήγησε η Sia.

AP / Joel Ryan

Σύμφωνα με την συνέντευξη της Sia, τα δύο παιδιά της είχαν υποστεί «εξαρτοποίηση και σύνθετα τραύματα» στο πρόγραμμα ανάδοχων οικογενειών και πλέον παρακολουθούν ειδικά προγράμματα ψυχολογικής υποστήριξης.

«Ο ένας πρόσφατα το ολοκλήρωσε και ανθίζει, είναι το φως της ζωής μου. Τον αγαπώ τόσο πολύ» τόνισε η περήφανη Sia, συμπληρώνοντας πως άλλο γιος «επεξεργάζεται ακόμα τα τραύματα του», αλλά πιστεύει πως θα καταφέρει να ανταπεξέλθει.