Ο Elton John μοιράζεται το συναυλιακό αρχείο του

elton-John
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 03 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

Κάθε εβδομάδα θα δημοσιεύει μια κλασική συναυλία του στο YouTube για την στήριξη των εργαζόμενων πρώτης γραμμής στην μάχη κατά της πανδημίας.

Παίρνοντας την σκυτάλη από τους Radiohead, ο Elton John ανακοίνωσε την δημιουργία μιας εβδομαδιαίας σειράς στο YouTube όπου θα μοιράζεται κλασικές συναυλίες από την πολύχρονη καριέρα του. Η πρώτη συναυλία που θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο του «Elton John: Classic Concert Series» θα είναι η εμφάνιση του «Rocket Man» στο Playhouse Theatre του Εδιμβούργου το 1976.

Δείτε την κλασική συναυλία του Elton John από το 1976 στo Εδιμβούργο

Ως teaser της συναυλία, η οποία θα είναι διαθέσιμη στις 19:00 ώρα Ελλάδος την Παρασκευή 3 Ιουλίου, ο Elton John μοιράστηκε μια εκτέλεση του «Saturday Night’s Alright For Fighting». Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, ο Elton John σκοπεύει να κυκλοφορεί μια κλασική συναυλία κάθε Παρασκευή για έξι εβδομάδες.

Απώτερος στόχος του Βρετανού μουσικού είναι συγκεντρώσει χρήματα μέσω του Elton John AIDS Foundation για να ενισχύσει το έκτακτο ταμείο στήριξης των εργαζόμενων της πρώτης γραμμής στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Το έκτακτο ταμείο του ιδρύματος μου για τον COVID19 βοηθά τους συνεργάτες μας στην πρώτη γραμμή να προετοιμαστούν και αντιμετωπίσουν την πανδημία και τις επιπτώσεις της στην πρόληψη και την φροντίδα για τον HIV στις πιο περιθωριοποιημένες κοινότητες. Δεν μπορούμε να διακινδυνέψουμε τις εξετάσεις και φροντίδα για τον HIV αυτή την εποχή, ειδάλλως τα αποτελέσματα θα είναι καταστροφικά για τους 37,5 εκατομμύρια ανθρώπους που ζουν με τον HIV» δήλωσε ο John.