Πέντε συλλήψεις για τον φόνο του Pop Smoke

pop-smoke Griffin Lotz
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 10 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

Οι ύποπτοι φέρονται να ανακάλυψαν την διεύθυνση του μουσικού μέσω αναρτήσεων στα social media και είχαν στόχο να τον ληστέψουν.

Οι αστυνομικές αρχές του Λος Άντζελες ανακοίνωσαν πως έχουν συλλάβει πέντε υπόπτους – τρεις ενήλικες και δύο έφηβους – για τον φόνο του Pop Smoke. Ο 20χρονος μουσικός, του οποίου το πραγματικό όνομα ήταν Bashar Barakah Jackson, πυροβολήθηκε θανάσιμα στις 19 Φεβρουαρίου σε σπίτι που νοίκιαζε στο Χόλυγουντ Χιλς.

Τα νέα στοιχεία που έχουν προκύψει από τις έρευνες δείχνουν πως η ληστεία ήταν ο κίνητρο των υπόπτων. Οι αρχές πιστεύουν πως οι πέντε ύποπτοι ανακάλυψαν την διεύθυνση της κατοικίας που νοίκιαζε ο ανερχόμενος ράπερ από αναρτήσεις που είχε κάνει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Shutterstock / Earl Gibson III

«Πιστεύουμε ότι ήταν ληστεία. Αρχικά δεν είχαμε τα στοιχεία, αλλά όταν ανακαλύψαμε μερικά άλλα στοιχεία, φαίνεται πως ήταν μια εισβολή σε σπίτι που πήγε στραβά» σχολίασε ο αστυνομικός Jonathan Tippet στο Associated Press. Ο Tippet αποκάλυψε επίσης πως οι πέντε ύποπτοι φέρονται να είναι μέλη συμμορίας στο νότιο Λος Άντζελες και ενδέχεται να είχαν εμπλοκή σε ανθρωποκτονία το 2019 στην Πασαντίνα.

Στις αρχές της χρονιάς ο Pop Smoke είχε κυκλοφορήσει το mixtape «Meet The Woo 2» που βρέθηκε στην έβδομη θέση του Billboard Top 200 chart. Την περασμένη εβδομάδα κυκλοφόρησε το ντεμπούτο του Pop Smoke με τίτλο «Shoot for the Stars, Aim for the Moon» με συμμετοχές των 50 Cent, Future, Swae Lee και Quavo μεταξύ άλλων.