Η επιστροφή των Massive Attack είναι γεγονός

massive-attack
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 10 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

Το βρετανικό trip hop συγκρότημα μοιράστηκε τρεις συνεργασίες με τους Young Fathers, Saul Williams και Algiers από το νέο EP.

Οι Massive Attack έδωσαν στην δημοσιότητα τρία τραγούδια από το νέο EP τους με τίτλο «Eutopia», όπου συνεργάστηκαν με του Young Fathers, Saul Williams και Algiers. Το νέο άλμπουμ του βρετανικού trip hop συγκροτήματος ηχογραφήθηκε σε τρεις διαφορετικές πόλεις κατά την διάρκεια του lockdown σε παραγωγή του 3D και του Mark Donne.

Οι τρεις συνεργασίες των Massive Attack ανέβηκαν στο επίσημο κανάλι τους στο YouTube, όμως δεν έχει γνωστό εάν υπάρχουν κι άλλα τραγούδια στο EP ή πότε θα κυκλοφορήσει σε physical μορφή. Η νέα δουλειά των Massive Attack έχει έντονο πολιτικό και κοινωνικό περιεχόμενο, με αναφορές στην απειλή της κλιματικής αλλαγής αλλά και τις οικονομικές ανισότητες.

REX/Shutterstock / Richard Isaac

«Το lockdown αποκάλυψε τις καλύτερες πτυχές και τα χειρότερα ελαττώματα της ανθρωπότητας. Εκείνη η περίοδος αβεβαιότητας και άγχους μας ανάγκασε να σκεφτούμε την προφανή ανάγκη αλλαγής των καταστροφικών συστημάτων που ζούμε. Συνεργαζόμενοι με τρεις ειδικούς, δημιουργήσαμε έναν ηχητικό και οπτικό διάλογο γύρω από αυτά τα παγκόσμια, διαρθρωτικά ζητήματα: την έκτακτη ανάγκη για το κλίμα, την διάλυση φορολογικών παραδείσων και ένα καθολικό βασικό εισόδημα» τόνισαν οι Massive Attack στην ανακοίνωση τους.

Στην συνέχεια εξήγησαν πως «το πνεύμα αυτού του EP, τα στοιχεία και οι ιδέες του δεν έχουν καμία σχέση με αφελείς έννοιες ενός ιδανικού, τέλειου κόσμου, αλλά έχουν να κάνουν με την επείγουσα και πρακτική ανάγκη να χτίσουμε κάτι καλύτερο» και συμπλήρωσαν πως υπό αυτήν την έννοια, το «Eutopia» είναι το ακριβώς «αντίθετο του ορθογραφικού λάθους».

Ακούστε το «Massive Attack x Young Fathers»

Ακούστε το «Massive Attack x Saul Williams»

Ακούστε το «Massive Attack x Algiers»