Will.i.am: «Είναι επικίνδυνο που ο Kanye West παίζει με την πολιτική»

william Featureflash Photo Agency
ΤΡΙΤΗ, 14 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

Ο frontman των Black Eyed Peas εξήγησε πως υπάρχουν πολλοί τρόποι για να προσφέρει στην κοινωνία χωρίς να αναμιχθεί με την πολιτική.

Η ανακοίνωση του Kanye West πως θα θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία των ΗΠΑ στις εκλογές του Νοεμβρίου έχει γίνει δεκτή με ενθουσιασμό, χιούμορ, αλλά και έντονο σκεπτικισμό. Σε πρόσφατη δημοσκόπηση, ο Αμερικάνος ράπερ και επιχειρηματίας απέσπασε μόλις το 2%, ενώ ο Joe Biden των Δημοκρατικών (48%) προηγείται σταθερά του Donald Trump (39%).

Ανάμεσα στους πολλούς επικριτές του West από τον χώρο της μουσικής είναι ο Will.i.am των Black Eyed Peas, ο οποίος πρόσφατα έδωσε μια συνέντευξη όπου καυτηρίασε την απόφαση του συναδέλφου του να αναμιχθεί με την πολιτική.

«Είναι ένα επικίνδυνο πράγμα για να παίζει κανείς. Εάν δεν είσαι σοβαρός, δεν παίζεις με αυτά, ειδικά τώρα» σχολίασε ο Will.i.am στην Mirror, εκφράζοντας παράλληλα απορία για εάν ο Kanye West έχει ασχοληθεί με την κοινωνική εργασία.

BFA/REX/Shutterstock / Matteo Prandoni

Σύμφωνα με τον frontman των Black Eyed Peas, υπάρχουν «τόσοι πολλοί τρόποι» για να στηρίξει κανείς την τοπική κοινωνία του, ενώ τόνισε πως «δεν χρειάζεται να κατέβεις για πρόεδρος για να αλλάξεις τις ζωές των ανθρώπων προς το καλύτερο».

«Τα τελευταία 11 χρόνια πήγα πίσω στο γκέτο από όπου προέρχομαι και ξεκίνησα ένα σχολείο. Ξεκίνησε με 65 παιδιά, τώρα έχω 720 παιδιά και συνεχίζει να μεγαλώνει» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Will.i.am.