Ο Δαλάι Λάμα κατέκτησε τα New Age charts με το ντεμπούτο του

dalai-lama Richard Majchrzak
ΤΡΙΤΗ, 14 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

Το «Inner World» συνδυάζει μάντρα και ψαλμούς του Θιβετιανού πνευματικού ηγέτη με σύγχρονη New Age μουσική.

Πριν από μια εβδομάδα ο Δαλάι Λάμα κυκλοφόρησε τον πρώτο του δίσκο με τίτλο «Inner World» και πλέον έχει κατακτήσει τα charts. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Billboard, την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του άλμπουμ πουλήθηκαν 2.000 αντίτυπα και έτσι βρέθηκε στην πρώτη θέση των New Age charts, στην όγδοη των World Albums charts και στην 98η θέση των Album sales charts.

Τα 11 τραγούδια του «Inner World» αποτελούνται από διδαχές, μάντρα και ψαλμούς του Θιβετιανού πνευματικού ηγέτη με New Age μουσική που έγραψαν οι Νεοζηλανδοί καλλιτέχνες Junelle και Abraham Kunin. Η συνεργασία προέκυψε το 2015, όταν η Junelle Kunin παρέδωσε μια χειρόγραφη επιστολή σε έναν βοηθό του Δαλάι Λάμα, προτείνοντας τον συνδυασμό των διδαχών του με πρωτότυπη μουσική.

Shutterstock / Salva Campillo

Μιλώντας για τον καιρό που πέρασαν μαζί στο στούντιο για τις ηχογραφήσεις του δίσκου, η Kunin δήλωσε πως ο Δαλάι Λάμα, του οποίου το πραγματικό όνομα είναι Tenzin Gyatso, ήταν «τόσο ενθουσιασμένος, που άρχισε να μου εξηγεί πόσο σημαντική είναι η μουσική».

«Έγειρε μπροστά, τα μάτια του έλαμπαν και έτριβε τα δάχτυλα του και [έλεγε] πως η μουσική μπορεί να βοηθήσει τον κόσμο κατά έναν τρόπο που ο ίδιος δεν μπορεί – μπορεί να υπερβεί τις διαφορές και να μας επαναφέρει στην πραγματική φύση μας και την καλοσύνη» συμπλήρωσε η Kunin.