Ο Banksy «χτύπησε» στο μετρό του Λονδίνου

banksy-covid-1 Banksy
ΤΕΤΑΡΤΗ, 15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

Η νέα εικαστική παρέμβαση του αινιγματικού street artist με θέμα την πανδημία ολοκληρώνεται με αναφορά στους Chumbawamba.

Με την σταδιακή άρση των έκτακτων μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης και το τέλος του lockdown στην Μεγάλη Βρετανία, ο Banksy επέστρεψε με μια νέα εικαστική παρέμβαση σε ένα βαγόνι του μετρό στο Λονδίνο. Ο αινιγματικός street artist αποκάλυψε το νέο έργο του μέσω ενός βίντεο που μοιράστηκε στον επίσημο λογαριασμό του στο Instagram.

Έχοντας ντυθεί με μια λευκή στολή, μάσκα και γάντια για να θυμίζει μέλος συνεργείου απολύμανσης, ο Banksy επιβιβάζεται σε ένα βαγόνι στην Circle Line. Εκεί με την βοήθεια stencil σχεδίασε ορισμένους από τους χαρακτηριστικούς αρουραίους του με μάσκες και μπουκαλάκια αντισηπτικού.

Instagram / Banksy

Στο τέλος του βίντεο οι πόρτες του βαγονιού είναι ανοιχτές και στον τοίχο υπάρχει το μήνυμα «I get lockdown» γραμμένο με σπρέι. Οι πόρτες τότε κλείνουν, με τον Banksy να έχει γράψει «But I get Up Again», παραπέμποντας στην κλασική επιτυχία «Tubthumping» των Chumbawamba.