Οι AC/DC γιορτάζουν το «Back In Black» με μια νέα σειρά ντοκιμαντέρ

acdc
ΤΕΤΑΡΤΗ, 15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

Στο πρώτο επεισόδιο για το κλασσικό άλμπουμ, το εμβληματικό rock συγκρότημα αναλύει το «You Shook Me All Night Long».

Φέτος συμπληρώνονται 40 χρόνια από την κυκλοφορία του «Back In Black» των AC/DC και οι Αυστραλοί ροκάδες ανακοίνωσαν πως θα τιμήσουν την επέτειο με μια νέα σειρά ντοκιμαντέρ για το κλασικό άλμπουμ.

Το πρώτο επεισόδιο του «The Story Of Back In Black», το οποίο είναι ήδη διαθέσιμο μέσω YouTube, είναι αφιερωμένο στην δημιουργία του «You Shook Me All Night Long». Το συγκεκριμένο single ήταν το πρώτο με τον Brian Johnson στα φωνητικά μετά τον θάνατο του θρυλικού τραγουδιστή των AC/DC, Bon Scott, τον Φεβρουάριο του 1980.

AP / Jan Pitman

Αξιοποιώντας πλούσιο αρχειακό υλικό της εποχής, ο Johnson συζητά για τον ουσιαστικό ρόλο του κιθαρίστα Malcolm Young στην συγγραφή των στίχων αλλά και της μουσικής του τραγουδιού. Οι AC/DC έχουν υποσχεθεί πως περισσότερα επεισόδια θα ανέβουν στο επίσημο κανάλι τους στο YouTube μέχρι τις 25 Ιουλίου, όταν και συμπληρώνονται τα 40 χρόνια κυκλοφορίας του δίσκου.

Τελευταία κυκλοφορία των AC/DC ήταν το «Rock or Bust» του 2014 που ήταν και η πρώτη χωρίς τον Malcolm Young, ο οποίος είχε αποσυρθεί από το συγκρότημα για λόγους υγείας. Μετά τον θάνατο του κιθαρίστα το 2017 και την αποχώρηση του Johnson από την ενεργό δράση, ο Axl Rose των Guns ‘N’ Roses ανέλαβε τα φωνητικά για μια σειρά παγκόσμιων περιοδειών.

Shutterstock

Σύμφωνα με δηλώσεις από το περιβάλλον του συγκροτήματος υπάρχουν σχέδια για ένα νέο άλμπουμ με τον Johnson στα φωνητικά, τους Phil Rudd και Cliff Williams σε ντραμς και μπάσο αντίστοιχα, ενώ σε ορισμένα τραγούδια θα χρησιμοποιηθούν αρχειακές ηχογραφήσεις του Young.