Στα δικαστήρια οι Migos και ο πρώην δικηγόρος τους

migos
ΠΕΜΠΤΗ, 16 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

Το hip hop τρίο ισχυρίζεται πως ο Damien Granderson τους στέρησε «εκατομμύρια δολάρια» επειδή καθυστέρησε την κυκλοφορία του «Culture».

Οι Migos και ο πρώην δικηγόρος τους, Damien Granderson, θα λύσουν τις διαφορές τους στα δικαστήρια, καθώς σύμφωνα με το Hollywood Reporter το hip hop συγκρότημα κατέθεση μήνυση εναντίον του, με τον ισχυρισμό πως έχασαν «πολλά εκατομμύρια δολάρια» λόγω των χειρισμών του.

Η συνεργασία των δύο πλευρών ξεκίνησε το 2014, ένα χρόνο μετά την υπογραφή συμβολαίου των Migos με την Quality Control Music (QMC). Στην μήνυση που κατέθεσαν, οι Migos ισχυρίζονται πως ο Granderson ουδέποτε τους γνωστοποίησε πως συνεργαζόταν με την QMC.

«Από όταν άρχισε να εκπροσωπεί τους Migos, ο Granderson σχεδίαζε να προδώσει τους πελάτες του για να φροντίσει τον εαυτό του και την QMC, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις και συνέπειες στους Migos» αναφέρει η μήνυση του συγκροτήματος.

Σύμφωνα με το συγκρότημα, ο Granderson καθυστέρησε εσκεμμένα την κυκλοφορία του δεύτερου άλμπουμ τους, το «Culture», ενορχηστρώνοντας μια νομική διένεξη με την 300 Entertainment, με απώτερο σκοπό να διευκολύνει μια «μετακόμιση» των Migos στην Capitol Records.

Τα δύο πρώτα άλμπουμ των Migos κυκλοφόρησαν από την QMC με διανομή της 300 Entertainment, ενώ την διανομή του επόμενου δίσκου τους, το «Culture II» του 2018, ανέλαβε η Capitol. Οι Migos θεωρούν πως λόγω της καθυστέρησης δεν μπόρεσαν να πραγματοποιήσουν ζωντανές εμφανίσεις και να ενισχύσουν το εισόδημα τους.

Σε ανακοίνωση του μέσω Instagram ο διευθύνων σύμβουλος της Quality Control Pierre Thomas διαψεύδει κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς των Migos, τονίζοντας πως ανέκαθεν λειτουργούσαν με πλήρη διαφάνεια και σεβασμό στους καλλιτέχνες της.