Ανοιχτό κάλεσμα του Kanye West στον Jay-Z για την προεδρία των ΗΠΑ

kanye-west Lauren Petracca Ipetracca
ΤΡΙΤΗ, 21 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

Η πρόσφατη πολιτική συγκέντρωση του ράπερ προκάλεσε αρνητικές αντιδράσεις στο κοινό και μεγάλες ανησυχίες στο οικογενειακό περιβάλλον του.

Ο Kanye West διοργάνωσε μια προεκλογική συγκέντρωση στην Νότια Καρολίνα την Κυριακή, όπου μίλησε για ορισμένες από τις πολιτικές του, προκαλώντας μεγάλες αντιδράσεις για τις τοποθετήσεις του, αλλά και ανησυχία στο οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του. Σύμφωνα με άρθρο του TMZ «πολλοί φίλοι του και οι Kardashians» πιστεύουν ότι ο ράπερ αντιμετωπίζει ένα «σοβαρό επεισόδιο διπολικής διαταραχής» και αρνείται να αναζητήσει βοήθεια.

AP / Lauren Petracca Ipetracca

Φορώντας ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο και έχοντας ξυρίσει τον αριθμό 2020 στο κεφάλι του, ο West φάνηκε απροετοίμαστος και αμήχανος αφού δεν είχε μικρόφωνο ή κάποια εξέδρα ώστε να ακουστεί από το κοινό. Κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης ο West ζήτησε από τους συγκεντρωμένους να μοιραστούν τις απόψεις τους, τις οποίες χρησιμοποίησε ως εφαλτήριο για τις δικές του πολιτικές θέσεις.

Μια νεαρή γυναίκα σχολίασε πως τα social media κάνουν πλύση εγκεφάλου στα παιδιά, με τον West στην συνέχεια να εξηγεί πως τα συνταγογραφημένα φάρμακα αλλάζουν την αντίληψη της κοινωνίας για την πραγματικότητα, ενώ καυχήθηκε πως λόγω του υψηλού IQ του αναγκάστηκε να νοσηλευτεί επειδή ο εγκέφαλος του είναι πολύ μεγάλος για το κρανίο του.

Shutterstock / JStone

Ορισμένες όμως τοποθετήσεις του West προκάλεσαν αρνητικές αντιδράσεις, όπως ο ισχυρισμός του πως η Harriet Tubman «δεν απελευθέρωσε τους σκλάβους, τους έστειλε να πάνε να δουλέψουν για άλλους λευκούς». Σε μια από τις πιο σουρεαλιστικές στιγμές της βραδιάς, ο West άρχισε να κλαίει όταν αποκάλυψε πως η σύζυγος του Kim Kardashian ήθελε να κάνει άμβλωση πριν την γέννηση του πρώτου παιδιού τους. Με δάκρυα στα μάτια, ο West τόνισε πως εάν δεν υπήρχε το «όραμα του Θεού» θα είχε επιτρέψει τον «φόνο».

Όταν μια νεαρή γυναίκα από το κοινό αντέδρασε στα σχόλια του, ο 43χρονος μουσικός και επιχειρηματίας ισχυρίστηκε πως δεν είναι κατά των αμβλώσεων και ότι το κράτος θα πρέπει να προσφέρει μεγαλύτερες παροχές στις εγκύους. Η πρόταση του υποψήφιου πρόεδρου να λαμβάνουν ένα εκατομμύριο δολάρια προκάλεσε αρκετά γέλια στο κοινό.

AP / Lauren Petracca Ipetracca

Σε άλλο σημείο της συγκέντρωσης ο West απείλησε να τερματίσει τις συνεργασίες του με την Adidas και την Gap εάν οι δύο εταιρείες δεν τον τοποθετήσουν στα διοικητικά συμβούλια τους.  Στην συνέχεια παρότρυνε τους υποστηρικτές του να σταματήσουν να βλέπουν πορνογραφία και υποσχέθηκε πως εφόσον εκλεγεί, η μαριχουάνα θα είναι νόμιμη και δωρεάν.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην blogger Kris Kaylin μετά την συγκέντρωση του ο ράπερ αποκάλυψε πως θα ήθελε για αντιπρόεδρο τον Jay-Z αντί της Michelle Tidball, την οποία έχει ήδη ανακοινώσει. Ένας από τους λόγους για την αλλαγή, όπως εξήγησε, έχει να κάνει με τα αρχικά του πραγματικού ονόματος του Jay-Z (Sean Carter) που είναι ίδια με τα αρχικά της Νότιας Καρολίνα (South Carolina) όπου πραγματοποιήθηκε η πολιτική συγκέντρωση του.

AP / Rich Schultz

«Βλέπω τους κωδικούς, βλέπω τα σημάδια» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Kanye West, συμπληρώνοντας πως η Tidball «θα ήταν ανοιχτή να αναλάβει κάποια άλλη θέση» εφόσον ο Jay-Z συμφωνήσει να κατέβει ως αντιπρόεδρος με το Birthday Party.

Βεβαίως κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά αμφίβολο, αφού οι σχέσεις των δύο ράπερ είναι τεταμένες εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Οι πρώην φίλοι και συνεργάτες έχουν να μιλήσουν πολλά χρόνια και ο West είχε ισχυριστεί μάλιστα πως ο Jay-Z είχε προσλάβει δολοφόνους για να τον «φιμώσουν». Παρά τις αποστάσεις, ο West θεωρεί πως οι δύο μουσικοί παραμένουν «αδέρφια».