Μεγάλα σχέδια των ABBA για το 2021

abba
ΤΕΤΑΡΤΗ, 22 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

Το ιστορικό σουηδικό disco pop συγκρότημα σκοπεύει να κυκλοφορήσει πέντε νέα τραγούδια την επόμενη χρονιά.

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει προκαλέσει τεράστια αναστάτωση στον χώρο του θεάματος, προκαλώντας ακυρώσεις και αναβολές συναυλιών και κυκλοφοριών σε όλο τον κόσμο. Ανάμεσα στους καλλιτέχνες που αναγκάστηκαν να αλλάξουν τα σχέδια τους είναι οι ABBA, οι οποίοι είχαν προγραμματίσει να κυκλοφορήσουν δύο νέα τραγούδια μέσα στο 2020.

Λόγω της γενικότερης κατάστασης οι ABBA αποφάσισαν να καθυστερήσουν την επιστροφή τους δισκογραφία μέχρι το 2021, όμως αντί για δύο τραγούδια θα κυκλοφορήσουν πέντε νέα κομμάτια. Η αποκάλυψε ήρθε από τον Geoff Lloyd στο podcast «Reasons To Be Cheerful», ο οποίος μίλησε με τον Björn Ulvaeus μέσω Zoom.

Shutterstock / Andre Csillag

Ο τραγουδιστής των ABBA βρίσκεται σε καραντίνα σε ένα νησί στο αρχιπέλαγος της Στοκχόλμης και στην συζήτηση του με τον Lloyd αποκάλυψε πως έχουν ηχογραφήσει πέντε νέα τραγούδια. «Θα έπρεπε να είχαν κυκλοφορήσει στα τέλη της περασμένης χρονιάς, όμως λόγω τεχνικών δυσκολιών και της πανδημίας, έχουν καθυστερήσει τα πράγματα. Αλλά μου υποσχέθηκε πως η νέα μουσική των ABBA θα βγει το 2021» δήλωσε χαρακτηριστικά ο συμπαρουσιαστής του podcast.

Η τελευταία full-length κυκλοφορία των ABBA πριν την διάλυση τους ήταν το «The Visitors» το 1981, ενώ τρία ανέκδοτα τραγούδια δόθηκαν στην δημοσιότητα το 1993 και το 1994. Τα τελευταία χρόνια τα τέσσερα μέλη του συγκροτήματος έχουν ξεπεράσει τις διαφορές τους και αποφάσισαν να κάνουν ένα comeback με νέα τραγούδια και μια φιλόδοξη περιοδεία ολογραμμάτων.