Διευκρινήσεις και απολογία της Dua Lipa για την «πολιτικοποιημένη» ανάρτηση της

dua-lipa Tinseltown
ΤΕΤΑΡΤΗ, 22 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

Η 25χρονη τραγουδίστρια έβαλε φωτιά στα social media όταν μοιράστηκε μια φωτογραφία της «Μεγάλης Αλβανίας».

Μια πρόσφατη ανάρτηση της Dua Lipa για τον τόπο καταγωγής της, το Κοσσυφοπέδιο, προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις στα social media, με πολλούς να κατηγορούν την 25χρονη τραγουδίστρια για εθνικιστική ρητορική. Πιο συγκεκριμένα, η Dua Lipa μοιράστηκε μια φωτογραφία της «Μεγάλης Αλβανίας» και στο σχόλιο παρέθεσε τον ορισμό της λέξης «αυτόχθονος».

Η ανάρτηση όπως ήταν αναμενόμενο έγινε viral και αποτέλεσε αφορμή για έντονες διαμάχες σχετικά με το περιεχόμενο της. Ανάμεσα στους πολλούς επικριτές της Dua Lipa είναι η Καίτη Γαρμπή, η οποία έκανε λίγο για «ανιστόρητη» ανάρτηση που «δεν συμβαδίζει ούτε με την ιστορία ούτε με την ιστορική ανάλυση».

Σε μια νέα ανάρτηση της, η Dua Lipa εξήγησε πως δεν είχε στόχο να προκαλέσει «συναισθήματα μίσους» με την αρχική δημοσίευση της ενώ τόνισε πως νιώθει «στεναχώρια και θυμό που η ανάρτηση μου παρερμηνεύτηκε σκοπίμως από ορισμένες ομάδες και ανθρώπους που προωθούν τον εθνοτικό αυτονομισμό, κάτι με το οποίο διαφωνώ απόλυτα».

AP

«Όποτε ποστάρω κάτι για το Κοσσυφοπέδιο, τα σχόλια που δέχομαι είναι πολλά, ακόμα και αν πρόκειται για ένα φαγητό ή μια μουσική και βρίσκω σθεναρή αντίσταση στην ιδέα μια αυθεντικής κουλτούρας του Κοσσυφοπεδίου. Όλοι αξίζουμε να είμαστε περήφανοι για την εθνότητα μας και από πού ερχόμαστε. Θέλω απλά η χώρα μου να εκπροσωπείται σε έναν χάρτη και να μπορώ να μιλώ με περηφάνεια και χαρά για τις αλβανικές ρίζες μου και την πατρίδα μου. Ενθαρρύνω όλους να αγκαλιάσουν την καταγωγή τους και ακούσουν και να μάθουν ο ένας από τον άλλο» έγραψε η Lipa, στέλνοντας ειρήνη, αγάπη και σεβασμό σε όλους.