15 πράγματα που ίσως δε γνωρίζατε για τον Frank Sinatra

15-pragmata-pou-isos-de-gnorizate-gia-ton-frank-sinatra

ΤΡΙΤΗ, 08 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013

Μαγευτική φωνή, τα πιο χαρακτηριστικά γαλάζια μάτια της μουσικής, μέλος του Rat Pack, είναι πολλά αυτά που μπορεί να πει κανείς για τον Frank Sinatra. Δεκαπέντε χρόνια μετά τον θάνατό του, ας θυμηθούμε μερικά στοιχεία που ίσως δεν γνωρίζατε για έναν από τους σημαντικότερους «crooner» όλων των εποχών.

1. Μισούσε το παρατσούκλι «Πρόεδρος» («Chairman Of The Board»), έναν τίτλο που του χάρισαν όταν ανέλαβε τα ηνία της Reprise Records. Σύμφωνα με την τρίτη και τελευταία του γυναίκα, Barbara, ο Frank το απεχθανόταν.

2. Η Barbara επίσης, θυμάται ότι ο Frank δεν αισθανόταν κάτι ιδιαίτερο για ένα από τα πιο γνωστά και αγαπημένα του τραγούδια, το «My Way», που του φαινόταν αδιάφορο, αλλά σιχαινόταν πραγματικά το «Strangers in the Night», που χαρακτήριζε ως το χειρότερο τραγούδι που έχει ακούσει ποτέ.

3. O Sinatra βοήθησε τον παραγωγό του CBS Fred Silverman, να βρει το κατάλληλο όνομα για τον πασίγνωστο σκύλο Scooby Doo. O Silverman εμπνεύστηκε από το «Shoo-Be-Do-Be-Do», χαρακτηριστική ατάκα του Sinatra την εποχή του Rat Pack.

4. Στα βραβεία Grammy του 1994, ο Sinatra παρέλαβε το Legend Award από τα χέρια του Bono των U2, που τον προλόγισε ως «Πρόεδρο της κακής συμπεριφοράς» και συνέχισε «Μπορεί το rock ‘n’ roll να είναι γεμάτο από σκληρούς τύπους, αλλά αυτός ο κύριος είναι το αφεντικό... Δε θα ήθελα να τα βάλω μαζί του. Εσείς;». Σύμφωνα με τον Sinatra, αυτός ήταν ο καλύτερος πρόλογος που του είχαν κάνει ποτέ...

5. Η πασίγνωστη φωτογραφία του Sinatra με το χαρακτηριστικό ταμπελάκι των συλληφθέντων, έγινε κατά τη διάρκεια σύλληψής του, με την αρχική κατηγορία της «αποπλάνησης». Αργότερα οι κατηγορίες αποσύρθηκαν, αφού ήταν μια απλή υπόθεση απιστίας, μιας και η γυναίκα ήταν ήδη παντρεμένη, όχι με τον Sinatra φυσικά…

6. O Sinatra είχε τη δική του spaghetti sauce, εμπνευσμένη από την παραδοσιακή συνταγή που έφτιαχνε η μητέρα του. Δυστυχώς οι πωλήσεις της ήταν απογοητευτικές…

7. Προτού οι Pink Floyd αρχίσουν τα θεματικά albums, όπως το «The Wall», ο Sinatra είχε κάνει την αρχή των concept albums, με πιο χαρακτηριστικά το «September of My Years» του 1965, όπου ο πενηντάρης τότε Sinatra παλεύει με την ηθική του με σπαραχτικό τρόπο, αλλά και το «Watertown» του 1970, ένα album για τα ψυχολογικά σκαμπανεβάσματα ενός χωρισμένου στη Νέα Υόρκη.

8. To 1971, o Sinatra δήλωσε ότι αποσύρεται από τη βιομηχανία του θεάματος, ένα διάλλειμα που κράτησε μόνο δύο χρόνια, για να επιστρέψει με το «Ol’ Blue Eyes Is Back».

9. Ένα πέτρωμα που ανακαλύφτηκε το 1989 στην Ευρώπη, ονομάστηκε προς τιμήν του «7934 Sinatra».

10. Μαζί με την κόρη του Nancy είναι το μοναδικό ντουέτο πατέρα-κόρης που κατάφερε να φτάσει στο Νο 1 του Billboard με το τραγούδι «Something Stupid».

11. Στον Sinatra έχει δοθεί και η μεγαλύτερη τιμή του κρατιδίου της Αφρικανικής Bophuthatswana, ως μέλος του «Τάγματος της Λεοπάρδαλης». Ο τίτλος αυτός του δόθηκε σαν ευχαριστήριο από τον Πρόεδρο Lucas Mangope, για την εμφάνισή του στη χώρα. Μαζί με 1,6 εκατομμύρια δολάρια ως αμοιβή βεβαίως…

12. Ο Sinatra έδωσε συναυλία μπροστά από τις Πυραμίδες της Αιγύπτου προς τιμήν του Αιγύπτιου Προέδρου Arwar Sadat το 1979.

13. O Sinatra μπορεί να μισούσε το rock ‘n’ roll, αλλά ήταν μεγάλος fan του George Harrison των Beatles και ένα από τα αγαπημένα του τραγούδια ήταν το «Something». Μάλιστα, το χρησιμοποιούσε και ως sample στις τελευταίες εμφανίσεις της καριέρας του.

14. To τελευταίο κομμάτι που τραγούδησε ζωντανά ήταν το «The Best Is Yet To Come», μπροστά σε κοινό 1200 ατόμων, σε ένα τουρνουά golf.

15. Η συγκεκριμένη φράση «The Best Is Yet To Come» είναι γραμμένη και στην ταφόπλακά του.