Το Bandcamp στέκεται στο πλευρό των καλλιτεχνών εν μέσω πανδημίας

akoustika-mousiki-smartphone
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 24 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

Η πρωτοβουλία διάθεσης όλων των εσόδων στους καλλιτέχνες για 24 ώρες κάθε πρώτη Παρασκευή του μήνα συνεχίζεται μέχρι τον Δεκέμβριο.

Τον περασμένο Μάρτιο το Bandcamp ανακοίνωσε πως θα διάθετε το 100% των εσόδων από τις πωλήσεις την πρώτη Παρασκευή του μήνα, με στόχο να ενισχύσει τους καλλιτέχνες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα λόγω της πανδημίας. Σύμφωνα με μια νέα ανακοίνωση της πλατφόρμας streaming μουσικής, η πετυχημένη πρωτοβουλία θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος του χρόνου.

Κανονικά το Bandcamp παρακρατεί 15% από τις πωλήσεις ψηφιακής μουσικής και 10% για πωλήσεις merchandise μέσα από την πλατφόρμα του για να καλυφθούν τα έξοδα λειτουργίας τους, όμως για 24 ώρες το 100% των εσόδων πάει στους καλλιτέχνες. Μετά την πρώτη Bandcamp Friday που συγκέντρωσε πάνω από τέσσερα εκατομμύρια δολάρια, η πρωτοβουλία συνεχίστηκε και μέχρι στιγμής η πλατφόρμα streaming έχει δωρίσει περίπου 20 εκατομμύρια δολάρια.

Shutterstock

«Ευχαριστώ όλους τους καλλιτέχνες και τις δισκογραφικές εταιρείες που μοιράστηκαν τη μουσική τους μαζί μας και τους οπαδούς που ξόδεψαν τα χρήματα που απέκτησαν με κόπο για να υποστηρίξουν τους καλλιτέχνες που αγαπούν. Επειδή η πανδημία δεν έχει τελειώσει, θα συνεχίσουμε να κάνουμε τις Bandcamp Fridays την πρώτη Παρασκευή κάθε μήνα μέχρι το τέλος του έτους» αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος του Bandcamp, Ethan Diamond, στην επίσημη ανακοίνωση του.

Έτσι λοιπόν οι επόμενες Bandcamp Friday θα πραγματοποιηθούν στις 7 Αυγούστου, 4 Σεπτεμβρίου, 2 Οκτωβρίου, 6 Νοεμβρίου και 4 Δεκεμβρίου.