Τρίπτυχο έργων του Banksy βγαίνει στο σφυρί για τη στήριξη νοσοκομείου στην Βηθλεέμ

banksy-mediterranean-sea-view-2017
ΔΕΥΤΕΡΑ, 27 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

Οι τρεις «πειραγμένες» ελαιογραφίες που επεξεργάστηκε ο αινιγματικός street artist αναδεικνύουν την σύγχρονη προσφυγική κρίση.

Ο Banksy δώρισε ένα τρίπτυχο έργο με θέμα την προσφυγική κρίση σε μια φιλανθρωπική δημοπρασία που έχει στόχο να ενισχύσει ένα νοσοκομείο στην Βηθλεέμ. Η αξία των έργων του αινιγματικού καλλιτέχνη με τίτλο «Mediterranean Sea View 2017» έχει εκτιμηθεί στις 800.000 με 1,2 εκατομμύρια λίρες.

Τα συγκεκριμένα έργα, τα οποία απεικονίζουν κλασικά θαλασσινά τοπία του 19ου αιώνα με παρατημένα σωσίβια και σωστικές λέμβους, είχαν εκτεθεί στο Walled Off Hotel του Banksy στην Βηθλεέμ. Η δημοπρασία του οίκου Sotheby’s θα πραγματοποιηθεί στις 28 Ιουλίου.

Όπως αναφέρει η επίσημη καταχώρηση της δημοπρασίας, τα έσοδα θα διατεθούν για την ανέγερση μιας νέας μονάδας εγκεφαλικών επεισοδίων και αγορά εξοπλισμού αποκατάστασης παιδιών για το Bethlehem Arab Society for Rehabilitation.

«Στο [τρίπτυχο] ο Banksy διαφθείρει τρεις ελαιογραφίες που βρήκε με την δική του πνευματώδη επανεπεξεργασία, για να δημιουργήσει κάτι το οποίο αν και παριστάνει θαλασσινό τοπίο του 19ου αιώνα, προβάλλει ένα από τα φλέγοντα ζητήματα του 21ου αιώνα» σχολίασε ο επικεφαλής του τμήματος σύγχρονης ευρωπαϊκής τέχνης του οίκου, Alex Branczik.