«Η ζωή της Αντέλ»: το κόμικ στο οποίο βασίστηκε η ταινία κυκλοφορεί σε λίγες μέρες

i-zoi-tis-antel-to-komik-sto-opoio-basistike-i-tainia-kukloforei-se-liges-meres-tainia-kukloforei-se-liges-meres

Αντέλ Εξαρχόπουλος και Λεά Σεϊντού στην βραβευμένη ταινία «Η ζωή της Αντέλ»

ΤΕΤΑΡΤΗ, 09 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013

Το κόμικ στο οποίο βασίστηκε το πολυσυζητημένο ερωτικό δράμα «Η ζωή της Αντέλ» (Χρυσός Φοίνικας στο Φεστιβάλ των Καννών) θα κυκλοφορήσει στις 25 Οκτωβρίου και στα ελληνικά (σε μετάφραση της Κατερίνας Γεωργοπούλου), από τις εκδόσεις ΚΨΜ.

Πρόκειται για το βιβλίο-κόμικ της Ζιλί Μαρό «Το μπλε είναι το πιο ζεστό χρώμα» που έχει ήδη αποσπάσει πολλές διακρίσεις σε φεστιβάλ βιβλίου και κόμικ.

Η υπόθεσή του είναι πλέον γνωστή: η ζωή της Κλεμεντίν ανατρέπεται την ημέρα που συναντά την Έμμα, μια κοπέλα με γαλάζια μαλλιά, που τη βοηθά να ανακαλύψει όλες τις όψεις της επιθυμίας και να αντιμετωπίσει τα επικριτικά βλέμματα των άλλων.

Αυτό το τρυφερό και ευαίσθητο διήγημα, βρέθηκε στο επίκεντρο της δημοσιότητας ξανά, χάρη στην κινηματογραφική μεταφορά του από τον Αμπντελατίφ Κεσίς και τις καθηλωτικές ερμηνείες της Αντέλ Εξαρχόπουλος και Λεά Σεϊντού. Ωστόσο παρά την επιτυχία της ταινίας, η Ζιλί Μαρό άσκησε δριμύτατη κριτική στην κινηματογραφική απόδοση της ιστορίας της αλλά και στις ιδιαίτερα περιγραφικές ερωτικές σκηνές που γύρισε ο Κεσίς.

Σε λίγες μέρες το κόμικ θα βρει επιτέλους τη θέση του στα βιβλιοπωλεία, οπότε ο κάθε αναγνώστης και θεατής θα μπορέσει να κρίνει κατά πόσο έχουν βάση οι αιτιάσεις της Ζιλί Μαρό προς τον Κεσίς.

Πληροφορίες: «Το μπλε είναι το πιο ζεστό χρώμα» (Η ζωή της Αντέλ) θα κυκλοφορήσει στις 25 Οκτωβρίου, από τις εκδόσεις ΚΨΜ.