Αποκαλύφθηκε το άγαλμα του Prince στο Paisley Park

prince Christian Hjo
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

Το Love Symbol τοποθετήθηκε στην είσοδο του σπιτιού και στούντιο του εμβληματικού καλλιτέχνη.

Τέσσερα χρόνια έχουν περάσει από τον ξαφνικό θάνατο του Prince και το σπίτι του στο Paisley Park έχει μεταμορφωθεί σε μουσείο και χώρο πολιτιστικών εκδηλώσεων, όπου πλέον βρίσκεται ένα άγαλμα του «συμβόλου αγάπης».

Το άγαλμα ύψους περίπου τριών μέτρων είναι στα μωβ χρώματα με τα οποία συνδέθηκε στην πλούσια καριέρα του ο Prince (αν και δεν ήταν το αγαπημένο του). Στην βάση του αγάλματος υπάρχουν οι στίχοι του «Paisley Park» από το «Around the World in a Day» του 1985. Όσοι επισκεφτούν το Paisley Park μπορούν να το θαυμάσουν και να βγάλουν φωτογραφίες δωρεάν, καθώς το άγαλμα βρίσκεται έξω από το σπίτι.

«Η εγκατάσταση του Love Symbol είναι μια άλλη συναρπαστική στιγμή για εμάς στο Paisley Park στο πλαίσιο των συνεχών προσπαθειών μας για να γιορτάσουμε την κληρονομιά του Prince. Με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα ο κόσμος μας, είμαστε στην ευχάριστη θέση να μοιραστούμε ένα κομμάτι που παρουσιάζει αυτήν την έκφραση δημιουργικότητας και ελευθερίας» ανέφερε ο εκτελεστικός διευθυντής του Paisley Park, Alan Seiffert.

Ο Prince παρουσίασε το Love Symbol που συνδυάζει τα παραδοσιακά σύμβολα ανδρών και γυναικών το 1992, στα πλαίσια κυκλοφορίας του ομώνυμου δίσκου του. Την επόμενη χρονιά μάλιστα άλλαξε το όνομα του στο σύμβουλο για να μπορέσει να αποδεσμευτεί από το συμβόλαιο που είχε με την Warner Bros. Records και έγινε γνωστός ως The Artist Formerly Known As Prince.

Τελικά ο Prince επέστρεψε στην πιο κλασική εκδοχή του καλλιτεχνικού ονόματος του το 2000 όταν έληξε το συμβόλαιο του με την Warner, όμως πολλοί θαυμαστές του θεωρούν πως το Love Symbol αντικατοπτρίζει την πραγματική ουσία του.