Νέο μυθιστόρημα έκπληξη του Stephen King τον Μάρτιο του 2021

steven-king MediaPunch
ΤΡΙΤΗ, 04 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020

Το νέο βιβλίο του σπουδαίου συγγραφέα με τίτλο «Later» ενδέχεται να είναι η φημολογούμενη συνέχεια στο «Αυτό».

Πολλά από τα έργα του Stephen King μπορεί να έχουν γίνει ανάρπαστα στο Χόλυγουντ, όμως ο συγγραφέας δεν έχει επαναπαυθεί ούτε έχει καμία διάθεση να χαλαρώσει τους ρυθμούς του και λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία της ανθολογίας διηγημάτων «If It Bleeds», ανακοίνωσε πως το επόμενο μυθιστόρημα του με τίτλο «Later» θα εκδοθεί στις 2 Μαρτίου 2021.

Το νέο μυθιστόρημα αποτελεί συνέχεια των «The Colorado Kid» και «Joyland» που κυκλοφόρησαν το 2005 και 2013 αντίστοιχα στην σειρά Hard Case Crime. Σύμφωνα με την επίσημη περιγραφή, το νέο βιβλίο αναφέρεται «στα μυστικά που κρατάμε κρυφά και το κόστος της αποκάλυψης τους».

Κεντρικός ήρωας του «Later» είναι ο νεαρός Jamie Conklin, ο οποίος αν και θέλει να ζήσει όπως όλα τα άλλα παιδιά της ηλικίας του, δεν μπορεί γιατί έχει μια αφύσικη ικανότητα, την οποία η μητέρα του τονίζει πως πρέπει να κρατήσει μυστικό. Ο Jamie έχει την ικανότητα να βλέπει αυτό που δεν μπορούν να δουν οι άλλοι και να μαθαίνει αυτά που δεν μπορούν να μάθουν οι υπόλοιποι.

AP/REX/Shutterstock

Όλα όμως αλλάζουν στην ζωή του Jamie όταν μπλέκεται στις αστυνομικές έρευνες για έναν δολοφόνο που απειλεί να ξαναχτυπήσει από τον τάφο του. «Ορισμένες φορές, το να μεγαλώνεις σημαίνει να αντιμετωπίζεις του δαίμονες σου», αναφέρει χαρακτηριστικά η επίσημη σύνοψη του «Later».

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός η σύνοψη του νέου βιβλίου παραπέμπει στο «Αυτό», με πολλούς χρήστες των social media να εκτιμούν πως το «Later» ενδέχεται να συνδέεται με το κλασικό μυθιστόρημα τρόμου. Οι φήμες άλλωστε για ένα σίκουελ στο «Αυτό» τους τελευταίους μήνες έχουν πυκνώσει, χωρίς να έχει επισημοποιηθεί τίποτα επί του παρόντος.