Ο David Bowie είχε κάνει σκέψεις για μια επιστροφή του Ziggy Stardust από το διάστημα

david-bowie Roger Bamber
ΤΡΙΤΗ, 04 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020

Στα τέλη της δεκαετίας του 1990 ο εμβληματικός μουσικός σχεδίαζε να αξιοποιήσει παλιούς δορυφόρους γύρω από την Γη και να εκπέμψει μηνύματα.

Η συναυλία του David Bowie στο Hammersmith Odeon στο Λονδίνο το 1973 αποτέλεσε την τελευταία εμφάνιση για μια από τις πιο γνωστές περσόνες του, τον Ziggy Stardust. Σύμφωνα όμως με έναν σχεδιαστή βιντεοπαιχνιδιών, στα τέλη της δεκαετίας του 1990 ο Βρετανός καλλιτέχνης είχε κάνει σκέψεις για μια επιστροφή του Ziggy Stardust μέσω του διαστήματος.

Μιλώντας στην Mirror, ο Phil Campbell αποκάλυψε πως είχε συζητήσει το φιλόδοξο σχέδιο επιστροφής με τον Bowie όταν συνεργάστηκαν στο βιντεοπαιχνίδι «Omikron: The Nomad Soul» της Eidos Interactive που κυκλοφόρησε το 1999. Εκείνη την εποχή, ο Bowie είχε αναλάβει να γράψει την μουσική του cyberpunk adventure.

Στο «Omikron: The Nomad Soul» ο Bowie ενσαρκώνει τον επαναστάτη Boz και κάνει περιοδικές εμφανίσεις σε virtual συναυλίες στην διάρκεια του παιχνιδιού.

«Συζητήσαμε για την αγορά πολλών παλιών δορυφόρων γύρω από την Γη και πως θα λάνσαρε ξανά τον Ziggy από το διάστημα. Η ιδέα ήταν πως ο Ziggy θα εξέπεμπε μηνύματα – “Με λαμβάνετε…;”» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Campbell στην συνέντευξη του. Ο σχεδιαστής μάλιστα αποκάλυψε πως ο Bowie ήθελε να κάνει μια cameo εμφάνιση στο βιντεοπαιχνίδι ως ο πραγματικός εαυτός  του.

«Μια μέρα ο David ρώτησε εάν μπορούσε να αφήσει την περσόνα του ως Bowie στο “Omikron” και να εμφανιστεί ως David Jones. Ήταν μια υπέροχη σκέψη – επιζητούσε την ανωνυμία κάτι τέτοιο; Ταίριαζε στο πνεύμα του παιχνιδιού. Το “Omikron” ήταν μια τεράστια παγίδα και μπορούσες να χάσεις για πάντα την ψυχή σου εκεί» κατέληξε ο Campell.