Ένα ντοκιμαντέρ μάς γυρίζει στα χρόνια του Bob Marley στη Μεγάλη Βρετανία

bob-marley
ΤΡΙΤΗ, 04 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020

Το νέο ντοκιμαντέρ του BBC καλύπτει την περίοδο που πέρασε στο Λονδίνο και πως επηρέασε την βρετανική μουσική σκηνή.

Ένα νέο ντοκιμαντέρ με τίτλο «When Bob Marley Came To Britain» που εξετάζει τα χρόνια που πέρασε ο εμβληματικός μουσικός στην Μεγάλη Βρετανία κυκλοφόρησε μέσω του BBC. Η ταινία του Stuart Ramsay με αφήγηση του Obaro Ejimiwe περιλαμβάνει πλούσιο αρχειακό υλικό και συνεντεύξεις με ανθρώπους που γνώρισαν τον Marley εκείνα τα χρόνια.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, το ντοκιμαντέρ αποκαλύπτει πως η παρουσία του Marley «επηρέασε τη βρετανική πολιτική, τον πολιτισμό και την ταυτότητα, σε μια εποχή μαζικών κοινωνικών και αστικών αναταραχών στο Ηνωμένο Βασίλειο - και πώς το καθολικό μήνυμα του One Love και της ενότητας βοήθησε να εμπνεύσει μια γενιά Μαύρων Βρετανών νέων».

Shutterstock / Ian Dickson

Το 1972 ο άγνωστος τότε Marley αποφάσισε να μετακομίσει στο Λονδίνο έχοντας ξεμείνει στην χώρα για την προώθηση των Wailers με την παλιά δισκογραφική εταιρεία τους. Το διάστημα που πέρασε στην Μεγάλη Βρετανία ο Marley ηχογράφησε τους πιο γνωστούς δίσκους του και έδωσε ορισμένες από τις πιο αξιομνημόνευτες συναυλίες του και έγινε παγκόσμιος αστέρας της reggae.

AP

Παράλληλα η ταινία ακολουθεί τα βήματα του Marley στην χώρα παρουσιάζοντας τα σπίτια όπου έζησε, τα πάρκα όπου έπαιζε ποδόσφαιρο, την κοινότητα των Ρασταφάριων που συνεχώς μεγαλώνει, αλλά και τις μυστικές συναυλίες που έδωσε στον Βορρά της Αγγλίας.