Ο Paul McCartney αποκαλύπτει τους λόγους που κατέθεσε μήνυση εναντίον των Beatles

beatles
ΤΕΤΑΡΤΗ, 05 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020

«Ήταν ο μόνος τρόπος για να σώσω τους Beatles και την Apple Corps από τον Allen Klein» τόνισε ο Βρετανός μουσικός.

Οι Beatles ουσιαστικά διαλύθηκαν τον Απρίλιο του 1970 μετά την ανακοίνωση αποχώρησης του Paul McCartney από το συγκρότημα λόγω των επαγγελματικών διαφωνιών που είχε με τους John Lennon, George Harrison και Ringo Starr. Αργότερα μέσα στην χρονιά ο McCartney κατέθεσε μήνυση εναντίον των Beatles ζητώντας την διάλυση του συγκροτήματος και μετά από έναν πολύχρονο δικαστικό αγώνα απέκτησε τα δικαιώματα για την μουσική τους από την EMI και τον μουσικό εκδότη και μάνατζερ Allen Klein.

Σε μια νέα συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης, ο McCartney θέλησε να ξεδιαλύνει την «σύγχυση» σχετικά με την διάλυση του συγκροτήματος, επειδή αρκετός κόσμος θεωρεί ότι είναι «ο τύπος που διέλυσε του Beatles και ο μπάσταρδος που έκανε μήνυση στους κολλητούς του». Σύμφωνα με τον ίδιο, η μήνυση ήταν «ο μόνος τρόπος» για να προστατέψει την μουσική των Beatles από ανθρώπους που πιστεύει ότι δεν είχαν τις καλύτερες προθέσεις.

Twitter

«Ο μόνος τρόπος για να σώσω τους Beatles και την Apple Corps, που μας επέτρεψε να κυκλοφορήσουμε το “Anthology” και όλα αυτά τα υπέροχα remasters όλων των σπουδαίων δίσκων των Beatles, ήταν να καταθέσω μήνυση εναντίον του συγκροτήματος. Εάν δεν το είχα κάνει, όλα θα ανήκαν στον Allen Klein» εξήγησε ο McCartney.

Λόγω της μήνυσης, συνέχισε ο McCartney, είχε δημιουργηθεί «σύγχυση» στους οπαδούς τους και θεωρούσαν ότι υπήρχαν κακές σχέσεις μεταξύ τους. Ο μπασίστας των Beatles τόνισε πως ένιωσε «απαίσια» για την μήνυση επειδή δεν εμπιστευόταν τον Klein, ενώ παραδέχτηκε πως στεναχωρήθηκε με τα αρνητικά δημοσιεύματα.

«Ήξερα, πως εάν κατάφερνα να σώσω [την μουσική], θα την έσωνα και για αυτούς. Επειδή ήταν έτοιμοι να του την δώσουν. Αγαπούσαν αυτόν τον Klein και εγώ έλεγα πως είναι ένας καταραμένος ηλίθιος» σχολίασε ο McCartney. Καταλήγοντας, ο Βρετανός μουσικός εκτίμησε πως οι έντονες αντιπαραθέσεις που τελικά οδήγησαν στην διάλυση των Beatles προέκυψαν «επειδή οι οικογένειες έχουν διαφωνίες», αλλά και των διαφορετικών αντιλήψεων που είχαν για το μέλλον του συγκροτήματος.