Η Αμερική αποκτά την δική της «Eurovision»

american-song-contest
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 07 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020

Το «American Song Contest» αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του τον Δεκέμβριο του 2021.

Ο πανευρωπαϊκός διαγωνισμός της Eurovision αποτελεί μια από τις πιο αγαπητές μουσικές διοργανώσεις με εκατομμύρια φίλους σε όλο τον κόσμο. Μπορεί η φετινή διοργάνωση να ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, όμως θα επιστρέψει του χρόνου με έναν νέο ανταγωνιστή από την Αμερική.

Σύμφωνα με άρθρο του Variety, το «American Song Contest» αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του στην μικρή οθόνη τον Δεκέμβριο του 2021. Ο νέος μουσικός διαγωνισμός θα έχει ανάλογο φορμάτ της Eurovision, με καλλιτέχνες από όλες τις πολιτείες να συμμετέχουν σε προκριματικούς και ημιτελικούς γύρους για να διαγωνιστούν σε έναν μεγάλο τελικό.

Πίσω από την «αμερικάνικη Eurovision» βρίσκεται η Propagate Content, η οποία έχει στόχο να δημιουργήσει μια ειδική ομάδα επαγγελματιών από τον χώρο της μουσικής που με την βοήθεια των τηλεθεατών θα επιλέξει τους καλλιτέχνες που θα εκπροσωπήσουν τις πολιτείες στον διαγωνισμό.

«Όταν η Αμερική είναι πιο κατακερματισμένη από ποτέ και αντιμετωπίζουμε τόσα πολλά ζητήματα που μας χωρίζουν, το μόνο που μας ενώνει είναι ο πολιτισμός μας… μπορεί να μας ενώσει γιορτάζοντας την ποικιλομορφία της, τις διακρίσεις της και φέρνοντας μας όλους μαζί με την αγάπη της μουσικής και την αγάπης για το τραγούδι» δήλωσε ο εκτελεστικός παραγωγός της νέας εκπομπής Ben Silverman.